Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W menu mam opcję telefon, na początku wszystko działało ok, podłączyłem telefon pod bluetooth i wszystko działało jak należy. Ostatnio wyjechałem za granicę, samochód stał 2 miesiące. Po powrocie zauważyłem, że telefon nie połączył się automatycznie z samochodem. Jak wszedłem w ustawienia to po kliknięciu przycisku menu przy opcji telefon miałem -- (dwie kreski) i nie dało się niego wejść. Jakby ta funkcjonalność się wyłączyła. W przeciągu tygodnia, raz zdażyło się że to menu było aktywne i wszystko działało ale następnego dnia znów problem i dwie kreski...

Wie ktoś od czego zależy aktywność tej opcji w menu? Bo nie wiem nawet co sprawdzić. Żeby to działało musi być podpięty ten adapter w podłokietniku? może on coś nie styka?

Za wszelkie rady z góry dziękuję i mam nadzieję, że nie otwieram ponownie takiego samego tematu.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki adapter w podlokietniku, do telefonu ? radio prof po 2010r ? Widze ze auto masz z 2006 wiec pewnie modul bt masz w bagazniku, zobacz czy nie zalalo go i czy wszystkie wtyczki sa wpiete ok, moze tez padac powoli ...Miales to radio od poczatku w aucie czy dokladales ? Zobacz czy masz jakies bledy, inpa, dis, bmwhat ...
Krzysztof
Opublikowano

Hej, sorry że dopiero teraz ale znów mnie nie było w mieście.

Więc tak:

Radio fabryczne: S663A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professiona

Bluetooth też od początku: S644A HANDY VORB. MIT BLUETOOTH-SCHNITTS. Instalacja tel. kom. z Bluetooth

W bagażniku patrzyłem, wody nie ma, kable podociskałem ale niestety dalej pozycja w menu nieaktywna.

Z tego co wyszukałem w necie to w podłokietniku też są jakieś przyłączenia do tego adapreta pod telefon, póki co nie rozbierałem go żeby zobaczyć dokładnie co tam siedzi.

Tylko ciekawi mnie opcja, że menu automatycznie się nieaktywne robi... chyba będę musiał sprawić sobie jakiś kabel żeby zobaczyć czy nie sypnęło jakimś błędem :/

• 3 lata później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Spoko zapomniałem przekodować też NRFM i CAS rownolegle - teraz się pokazuje tylko telefon mi nie wykrywa żadnego urządzenia bluetooth. Podejrzewam iż muszę wykonać pełny retroit tj. dołożenie anteny bluetooth oraz mikrofonu.