Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na samym początku chciałbym się przeywitać i pozdrowić wszystkich forumowiczów i właścicieli tej marki :D

Mam problem powtarzający się od kilku miesięcy dotyczący zawieszenia pneumatycznego. Na "zegarach" pojawia się kontrolka self level.....itd.

Jest to bardzo dziwne i nie znam serwisu na Śląsku który mogłby to naprawić.

Amortyzatory - wszystki sprawne idealne, najstarszy ma 1,5 roku więc są w stanie idealnym - sprawdzona szczelność

Kompresor - sprawdzony - super

Czujniki - sprawdzone - super

Geometria zrobiona

Samochód po skasowaniu błędu i wyjechaniu z warsztatu jezdzi od 70km do 700km bez załączenia się komunikatu, podnosi się i opuszcza tak jak ma być, potem włącza się komunikat ale auto pozostaje na tym samym poziomie. Po kilku dniach opada najpierw przód potem tył. Jest to bardzo denerwujące i irytujące. Nie mam już sił do tego. Co to może być, pomocy :D

Opublikowano

Witam, mam podobny problem z nivo. Diagnoza wskazuje na brak sygnału z czujnika zamontowanego na wachaczu więc ja od tego zacznę. Rozmawiałem ze znajomymi i podobno to jest częsta usterka w e53.

Pozdrawiam.

Ps. Daj znać jak rozwiążesz problem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest napewno usterka czujnika na wachaczu panowie, pozostaje sprawdzic czy przod czy tyl. prosta naprawa.