Skocz do zawartości

Co sądzicie o tym E39 3.0d vin - WBADP71020GS74809

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów

Co sądzicie na temat zakupu tego samochodu ?? http://allegro.pl/bmw-e39-530-3-0-disel-m-pakiet-full-opcja-i3220790856.html

Rozmawiałem z sprzedającym i chce go sprzedać bo zakupił Mercedesa Ml'a i jeśli bmw nie sprzeda się ml pójdzie na sprzedaż.

Może mamy tutaj kogoś z okolicy Szczecinka kto zobaczył by to auto i zdał relację oczywiście za pomoc się dogadamy.

Mi tylko jedna rzecz z fotek się nie podoba .......chińskie felgi ;) .

też znalazłem te linki, na moje pytanie o te ogłoszenia z netu powiedział że pracuje w niemczech i jak jest okazja to kupuje tam auto i sprzedaje :D pytałem o polerkę lakieru tego Bmw to niby pasta koloryzującą przejechał :D no widać efekt ta pasta ma piękny, Nie ważne czy handlarz czy nie ważne czy auto jest warte zainteresowania i zakupu, strona ma bardzo dużo wyświetleń ale jakoś nikt nie chce kupić, być może że koleś nie chce spuścić z ceny, a przecież bez problemu w aucie znajdzie się wady, zdjęć lepszej jakości mimo prośby nie dostałem tłumacząc się brakiem pogody itd. I teraz skoro jest handlarzem to poco rejestrował auto na siebie ? przecież auta na sprzedaż się nie rejestruje tylko sprzedaje, bo teraz sprzedając auto zarejestrowane zapłaci podatek za sprzedaż auta którego posiadaczem jest krócej niż 6miesięcy.

Po co zadawać jakiekolwiek pytania handlarzowi?

Fakty, wnikliwa obserwacja. U handlarza obowiązuje prawo Merphiego - jeśli coś jest podejrzane to jest pięć razy gorzej niż myślisz.

Po co słuchać opowieści o pracy w Niemczech , o poprzednich właścicielach którzy handlowali chińskimi felgami (auto 3 miechy w kraju)itd itp

Wystarczy spojrzeć na lewy boczek na ostatnim zdjęciu i poszarpaną uszczelkę w drzwiach.

Prywatny własciciel raczej nie sprzedaje auta w 3 miesiące po zakupie... nawet taki który uwielbia zmieniac samochody.

No chyba, że auto sie całkiem sypie i trzeba je pogonić szybko, zanim sie zupełnie nie rozleci.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...

ja to wszystko wiem, gdybym miał bliżej dawno auto bym zobaczył i opisał czy warte zakupu itd ale jak ma się ponad 400 km w jedną stronę to potrzeba pomoc kolegów by nie jechać na darmo i zobaczyć z zewnątrz auto ładne a potem to tylko płacz.. pytałem czy wystawi mi fakture to nie bo niema działalności :P nie wiem czemu auto rejestrował a teraz sprzedaje po takim krótkim czasie.. a z info to nic nie wynika

• Zasłużeni forumowicze
prawo Merphiego

chyba Murphy'ego

jak nie wykaże zysku to nie zapłaci podatku, więc umowa będzie zaniżona.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

on moze tak ale przy rejestracji auta patrzą na dane z eurotaxu i tak wyceniają Ci auto z zaniżoną wartością, wiem bo przerabiałem to ostatnio i mimo zakupu za niższą cene i tak zapłaciłem wyższą bo takie jest prawo itd. gadka szmatka,