Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jest ma to rada. Skrzypiąc te „zamszowe” uszczelki, można je przesmarować od czasu do czasu. U mnie skrzypiały te całkowicie u góry na drzwiach przy łączeniu z karoseria

Te zamszowe posmarowałem kiedyś kremem nivea i o dziwo jest cicho do dziś natomiast te drugie trzeba co jakiś czas psiknąć silikonem lub czymś tłustym przetrzeć.

c76ed079c318089bfdcfd8550493feca.jpg

05ef09e2d2e759df13ef2c0775f9579e.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Patryksob14
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Posmarowałem kremem Nivea te miejsca do pokazałaś i jest cisza, ale po paru dniach trochę te skrzypienie wraca. Czy można użyć np silikonu w sprayu? Dłużej to się utrzyma ?
Opublikowano

No właśnie to jest upierdliwe w zasadzie śmiało możesz stosować silikon aczkolwiek przy aktualnych upałach wszystko będzie tymczasowe. Jeszcze wiem ze oklejają taśma teflonową i pomaga

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Musisz poszukać.

Kiedyś przezroczystej na 100% nie było. Teraz może już są :D

Opublikowano
Nie pamiętam jaką szerokość. Musisz zmierzyć miejsce gdzie taśma ma przylegać.
Opublikowano

Dzięki za wymiary :-)

Kurcze trochę droga ta taśma, ale jeśli ma ponoć to taka wezmę. Ona czymś się różni od tych tańszych? Kolor to taki ciemny jest jej? Bo chciałbym, żeby było widać ją najmniej na tej uszczelce :-)

Opublikowano
Jeszcze takie pytanie. Dekor ten największy od strony pasażera przy kratce nawiewu czasem mi drży i jak docisne go ręką przestaje. Niby jest dociśnięty na maksa,ale jednak... Czy te bolce na które go się montuje zużywają się i trzeba to wymienić ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej się nie zużywają, tylko coś tam było dłubane. Trzeba wyjąć dekor i sprawdzić stan mocowań.
3A0jS9b.png
Opublikowano

Ostatni raz dłubałem tam jak wymieniałem nawigacje i to było na początku roku i do tej pory było ok.

Ale tak jak piszesz. Muszę go wyciągnąć i sprawdzić co się dzieje. A te plastiki które wchodzą te bolce też rzadko się zużywają ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Potrafią się połamać albo wysunąć przy rozbieraniu.
3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie. Tam są różne spinki, są takie są też metalowe.
3A0jS9b.png