Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mialem problem bo mi z wtryskow lalo paliwo. Podokrecalem wymienilame wezyki i jest OK. Ale oto dzis nagle mi moc spadla tragicznie. Komputer wyrzucil blad wtrsyku sterujace...

czy to juz koniec przygody z 320d. Da rade tym dojechac do kraju?

Opublikowano

Ja juz jezdze z bledem wtrysku sterujacego 1,5 roku.wymien wtrysk sterujacy I juz.

Ale niesadze ze to wtrysk sterujacy jest winny u ciebie problemow,ktos z forum nie raz juz wymienial wtrysk I nic niedalo to.

Wiec ja tego nie robie.

Opublikowano
U mnie zadnych spadkow mocy nie bylo. Jak dobrze kojarze to zamieszczalem nawet filmik z testem przespieszenia na odlaczonym wtrysku.
http://img215.imageshack.us/img215/8469/forrp.jpg
Opublikowano

Wie ktos dokladnie gdzie wtyczka od tego wtrysku jest podlaoczona?

Jedni mowia ze nie ma on zanczenia, inni ze ma...Sam juz nie wiem.

Opublikowano

Nad pompą wtryskową jest taka czarna skrzyneczka z elektrycznymi połączeniami. O ile dobrze pamiętam są tam też podłączone świece żarowe. Musisz zdjąć kolektor żeby się tam dostać.

Popatrz w WDS'ie jak idą kable od wtrysku bo być możne prowadzą do komputera i wtedy dostęp np. żeby zmierzyć rezystancje/połączenia będzie łatwiejszy. Ale pewnie połączenie jest bezpośrednio do pompy.

Opublikowano
Ja też wymieniałem wtrysk sterujący bo miałem walnięty i żadnej znaczącej różnicy nie zauważyłem ,minimalnie zmieniła sie tylko praca silnika .
Opublikowano
Czyli da rade z tym jezdzic jakis czas (tyle zeby do kraju sie dostac).
Opublikowano
Ja jeździłem chyba z pół roku z walniętym także nie masz się czego obawiać ,no chyba że coś z pompą wtryskową się dzieje .
Opublikowano

Praca silnika sie poprawia po wymianie wtrysku, bo jak dobrze poczytalem to zaczyna znowu EGR dzialac.

A jak ktos ma blad wtrysku sterujacego to EGR jest odciety(wyl.) :norty:

Opublikowano

Tak sobei dzis myslalem i jestem prawie pewny ze cos sie stalo z tym wtryskiem jak sie bawilem w naprawe wycieku. Wymienialem wezyk przy wtrysku sterujacym bo bylo wokolo niego duzo ropy i od tego czasu mam ten blad.

A moze kabelek gdzies przyszczypnolem bo walczylem z obudowa filtra powietrza jak zawsze :/

Wyskoczyl tez nowy blad "Fan unit" wiadomo ze to wiatrak na chlodnicy ale jak zaloczylem klime to chlodzil wiec chyba tragedi nie ma. Moze sie jeszcze uda BMW uzdrowic na parkingu przed domem w NL hehe