Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie zakladam nowy temat i lecze na szybką pomoc!!

jakis czas temu wrzucilem do swojej jedynki przednie tarcze i zaciski z e90 335i 348mm

teraz chce wrzucic na tył tez taki zestaw!! z e90 335i znalazlem juz w sieci ladny zestaw w super cenie tylko czy tyl tez bedzie tak pasowal jak przod ?? czy hamulec (bębnowy) reczny ma ta samą srednice?? w tarczy 300mm i 336??

szybciutko piszcie bo jutro chce to zamawiac

Z góry dzieki za podpowiedzi

Opublikowano
a piasta zostaje tak?? bo 123d ma inna piaste niz 120d Ty masz taka sama jak 335i. ja inna tylko nie wiem czym sie roznia.. za malo wymiarow na tych fiszkach ciezko dojsc czym sie roznia...
Opublikowano
w ciagu miesiąca planuje ogarnac temat .... buduje jeszcze motocykl wiec troche rozciaga mi sie w czasie.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

przymierzone wstepnie.... pasuje

porównanie wielkosci

http://images49.fotosik.pl/1948/357924cf93700a23m.jpg

w aucie ....

oryginał:

http://images39.fotosik.pl/2088/a938ff9caf927bd0m.jpg

z 335i

http://images42.fotosik.pl/917/baf81faca9cfa9c3m.jpg

jak skoncze podam co dokladnie trzeba wymienic...

Opublikowano
ale 18" kola!!!!!! wejdzie wejdzie przod zero problemu tylko oslona tarczy tarcza i zacisk... tył .... osłona tarczy blacha na ktorej spoczywaja szczeki .... szczeki ze wszystkimi flakami... tarczobeben.. zacisk klocki
Opublikowano
obstawiam ze w 17 wejdą. kolego tylko twoja 118 odczuje takie wielkie tarcze bo one sa ciezkie a w jak masz serie to tylko zmulisz woz. Cypis nie obawiasz się że tył będzie za mocno hamowal w stos do serii.

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano

jak wejda 17 to chetnie przymierze bo wierzyć mi sie nie chce chyba ze jakies specjalnie podebrane... niestety nikt ze znajomych nie uzywa 17 i nie mam gdzie przymiarki zrobic...

co do wagi hamulców.... tył jeszcze dosc podobnie sie ma do oryginalu 300x20 na 336x22 inaczej jest z przodem 292mmx 22 na 348x30 są o wiele ciezsze... mozna zastosowac rowniez przod z 330d tam jest 330 x26 jak sie nie myle...

Opublikowano
330x24 sa. wedle bme store dla 335d w ktorej wystepija tarcze 348x30 sa dedykowane 17 :D.

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
moze musi byc inny wzor felgi mnie nawet palec miedzy zacisk a kolo nie wchodzi... pytanie tylko ktory to wzor... i jak nie przymierze tonie uwierze.. ;)
Opublikowano
ogolnie kola do 3er sa szrsze niz do 1er. widzialem tam no kolo 8x17 et 34. wedz sobie na bmw store i rozkminisz :D

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano

KU%$#@%$#%!@@#AAA

nie pasuje....

i teraz tak albo rzeźba z tylnym tarczobębnem albo rozkladam rece bo trzeba wymienic wszyyyystko łącznie z mostem i polosiami.... temat musi poczekac na swapa chyba..

hamulce ok ale ręczny tragedia inna piasta kola inne lozyska inne srednice.... tak w skrócie musze jeszcze obmyślać... eh kur.....

Opublikowano

chyba bedzie manufaktura szczeki hamulcowej ;) jak ktos ma zuzyte szczeki 160mmx20 pisac.... odkupie....

btw 123d pasuje plug & play...... 123d tarcze moze i ma 300x20 ale reczny jest taki sam jak w 335i lub 330d 185x20

Opublikowano
cypis jak to podsumujesz to niewiele mniej cie to wyjdzie niz performance

tyl narazie 750 z piaskowaniem i malowaniem i oslonami... co zrobic juz lezy w garazu jakos to musze rozkminić zeby bylo tak jak trzeba...

tak na szybko to widze 2 rozwiazania albo wprasowac pierscien w tarcze hamulcową i zmienic wtedy srednice z 185mm na 160 albo zrobic szczeki ktore bedą mialy mocowania jak 160 a okladziny z 185... a tak nienawidze manufaktury fAK

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ZALOZONE :D :D :D

1 waqzna zmiana to przeróbka czesci szczeki hamulcowej i wywiercenie 4 otworow w nowej obudowie tarczy. ale pasuje idealnie. reczny malina :) reszta też ;) wrzóce foty niedlugo jak ktos chce do 116 i 118 hamulce ze 120d to zapraszam ;)

Opublikowano
ZALOZONE :D :D :D

1 waqzna zmiana to przeróbka czesci szczeki hamulcowej i wywiercenie 4 otworow w nowej obudowie tarczy. ale pasuje idealnie. reczny malina :) reszta też ;) wrzóce foty niedlugo jak ktos chce do 116 i 118 hamulce ze 120d to zapraszam ;)

moje gratulacje :clap:

to teraz masz cypis-performance hamulce :mrgreen:

Opublikowano
dotarte.... jest moc.... teraz jak tylko sie powycieraja beda i tarcze i klocki ebc ;) klocki oczywiscie RED STUFF ;)