Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj podczas normalnej jazdy autko nagle stracilo moc a nastepnie zaczal dymic na czarno przy dodawaniu gazu. Wygladalo to mniej wiecej tak jakby cos sie odlaczylo/odpielo. Czego to moze byc wina i od czego zaczac szukanie?

Moje auto to bmw e46 320td 150KM 2002r

"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
Opublikowano
Zaden blad sie nie wyswietlil (pod kompa auto nie bylo podlaczane)
"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
Opublikowano
Zaden blad sie nie wyswietlil (pod kompa auto nie bylo podlaczane)

To podlacz moze sie wyswietli....

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zaglądałeś chociaż pod maskę? Może jakaś nieszczelność? Dziura w dolocie?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

sprawdz czy przewod do intercoolera Ci sie nie wypial albo przedziurawil. szukaj oleju na przewodach.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Wczoraj późno wróciłem więc nie miałem czasu aby zajrzeć pod maskę. Dzisiaj z rano sciągnąłem plastiki i moim oczom pojawił się taki widok:

http://imageshack.us/a/img713/4237/imag0224t.jpg

jeden z węży był wypięty/opaska wyleciała (widać na zdjęciu) i opluło mi trochę olejem miejsce przy zbiorniczku wyrównawczym. Kupię dzisiaj opaskę przejade się i zobaczymy czy to było przyczyną :)

Opublikowano
O! miałem tak samo, a przyczyną wsunięcia się węża była pęknięta opaska. To samo po raz drugi miałem na wyjściu z intercoolera... za mocno dokręciłem te opaski.
Opublikowano
Opaska założona i dokręcona solidnie :D Mała przejażdżka autem i wszystko wróciło do normy: nie kopci, dawna moc wróciła. Strachu co nie miara (bałem sie że to wtryskiwacze/padnięte turbo)a okazało się że to drobiazg. Pozdrawiam i mam nadzieję że przyda się komuś mój temat :lol: