Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Bardzo prosze o pomoc i informacje o FILTRZE ODMY w e39 525d. Za co jest ten filtr odpowiedzialny, co sie dzieje z autkiem jak jest nie wymienony długo, i co ile należy go wymieniać.

Na co muszę zwrocić uwagę przy wymianie ?????

Czy należy wynienic na oryginalny BMW czy wystarczy zamniennik????

Prosze o info.

Pozdrawiam.

:search: :search: :search: :search: :search: :search:

Opublikowano
znajduje się obok filtra powietrza na pokrywie zaworów, ma za zadanie oddzielanie powietrza od kropli oleju, jak masz sznurkowy (taka gąbka) to wymienia się chyba co 3-4 zmianę oleju, lepszym rozwiązaniem jest kupić nowy model z E60, jest plastikowy i wystarczy go raz na jakiś czas przemyć. Zamienników chyba brak, przynajmniej ja nie zwracałem uwagi. Jak odma jest zapchana to olej będzie znikał z miski i lądował chyba w dolocie, czyli będzie spalany i będzie dymić. Dobrym posunięciem jest kupić od razu komplet czyli odmę i separator. Odma ma membranę która tez się zużywa lub zapycha. Tyle wiem, mogłem coś pokręcić z działaniem odmy ale na pewno wiem że warto wymieniać.
Opublikowano
Ja wymieniam co 30tyś znalazłem instrukcje jak to zrobić i sam sobie wymieniam ogólnie banał, podobno bardzo ważna rzecz a często użytkownicy BMW o tym zapominają, ja płaciłem chyba 120-140zł za komplet filterek z membranką.
Opublikowano

Dzieki za informacje.

Filterek nowy w salonie kosztuje 110 ale znalazlem na allegro za 35, wyglada tak samo tylko nie wiem czy jest z dobrych materialow zrobiony.

Moze ktos juz taki tanszy wymienia???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.