Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Prawdopodobnie w czerwcu skuszę się na zakup nowej turbiny do mojej buni. W sumie stara jeszcze daję radę, ale widać że puszcza coraz dymek i trochę oleju ubywa. Chcę jeździć spokojnie dlatego kupię nową i zrobię chipa ;) Pytanie co jeszcze warto profilaktycznie wymienić przy wymianie turbiny? Myslałem żeby kupić nową przepływkę i nie wiem co jeszcze. Jakieś sugestie? M47N z 2005r.
Opublikowano
Ostatnio po zdjęciu dolotu stwierdziliśmy że ma spory luz na wirniku. Poza tym chcę mieć spokojną głowę :)
Opublikowano
To już wymienione. Stara była dobra ale wymieniłem dla pewności. Jakieś zawory, sterowniki?
Opublikowano
nie , Twoje turbo juz jest z elektronicznym serwo ... ale zawsze mozna zdjąc IC i wyczyscic w srodku bo podejrzewam ze troszkę oleju mogło się nazbierac a poza tym IC w e46 zawsze jest zabity brudem ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
A przepływkę warto wymienić? Mozliwe że jest dobra ale mając nową, wiedziałbym że to nie ona przy jakiejś awarii. Chodzi mi o profilaktyczną wymianę rzeczy które najczęściej siadają w tym modelu.
Opublikowano
A przepływkę warto wymienić? Mozliwe że jest dobra ale mając nową, wiedziałbym że to nie ona przy jakiejś awarii. Chodzi mi o profilaktyczną wymianę rzeczy które najczęściej siadają w tym modelu.

dopóki mierzy dobrze to zostaw , lepiej sprawdz jej wartosci pod obciązeniem ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

jak ja wymienialem turbo to obowiazkowo do tego odma wymiana IC troszke byl nieszczelny , czyszczenie wszystkich wezy od turbo + czyszczenie EGR no i oczywiscie wymiana oleju +filtr +filtr powietrza no i przy okazji wywalilem klapki z kolektora + wezyki od podcisnien(koszt niewielki a stare i tak byly juz sparciale)

Turbo wymienione 10.2011 na regenerowane i do tej pory wszystko ok :8) :D