Skocz do zawartości

[320d] Blaszana klapka we wlewie paliwa

panbrutka

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Dziś zauważyłem, że nie mam juz klapki metalowej we wlewie paliwa, chodzi o ta, która się otwiera wkładając pistolet dystrybutora.

Na 90% wydaje mi się, ze miałem ją jeszcze niedawno. Bardzo byłbym wdzięczny, jakby ktoś mógł potwierdzic, ze cos takiego ma tam być.

Po drugie jeśli okaże się, że była i wpadła do środka, poradzcie proszę co robić.

Można to zostawić czy lepiej wyjąć?

Poniżej zdjęcie jak to wygląda teraz.

http://s4.postimg.org/5320f3w3h/2013_05_05_19_27_16_995.jpg

ja ma przedlifta i klapke mam.

jak wpadła to może ci coś przytkać pompe paliwa, może warto dostać się do baku od środka auta, masz tam chyba czujnik poziomu czy też jakaś pompka pod siedzeniami z tyłu. Potem taki jakiś magnes na elastycznym ramienuu (można kupić taki chwytak z magnesem, drut taki a na końcu jest magnes właśnie do odzyskiwania upuszczonych rzeczy) i pogrzebać nim w baku, może się znajdzie zguba.

Ale jakbyś musiał bak wyciagać to od razu go porządnie wyczyść w środku :)

szukam

No to juz sam nie wiem, wydawało mi się, ze ja miałem ale teraz mam coraz więcej wątpliwości :?

Sprawdzając palcem krawędź od środka nie wyglada , żeby tam czegoś brakowało.

Jak wpadło to wydaje mi sie, ze może tam leżeć, przez sitko do pompki się nie przedostanie :D . Z racji swojej wagi powinno tez leżeć na dnie.

• Zasłużeni forumowicze
Te klapki to tylko w benzynkach sa :)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Te klapki to tylko w benzynkach sa :)

Nie gadaj to ma odcinać paliwo przy dachowaniu niby w autach nieraz dolewałem paliwa do diesli ale nigdy mi nie przyszło na myśl żeby patzreć czy jest klapka :shock: