Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj wsiadam do samochodu wracac z weekendu ponad 400km jestem w okolicach kielc i samochod nie odpala. Akurat wzialem kompa i kabel i patrze blad EWS Schnittstellenfehler. Z tego co wyczytalem to modul immobilajzera, odlaczalem kleme, programowalem ponownie kluczyk i probowalem ponownie adoptowac modol inpa. Jutro do pracy, niedziela, nie mam noclegu i nie wiem co robic. Moze ktos jest w stnie pomoc lub cos poradzic?
Opublikowano
Dostarczylem samochod do http://www.groupeaie.pl/index.html tego zakladu. Widac ze zna sie na rzeczy. Myslal ze ews zgubil kluczyk probowal doprogramowac kluczyk ale nic to nie dalo i na 99% caly modul EWS jest do wymiany. Sa 3 wyjscia inny zaprogramuje, wywali ews (wysyla do jakiegos kolesia z lodzi) ale mowi ze jest minus ze wtedy musi byc mocny akumulator bo na slabym nie bedzie palil. No i wymiana komputera ewsa i kluczykow. ale wteydy chyba musialbym ponownie mape silnika wgrywac no i koszta najwieksze wiec to opcja ostateczna.
Opublikowano
Kurde, wkurzyłbym się jakby moja mi takiego psikusa odwaliła na urlopie. Chyba takie awarie to rzadkość?