Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ale podstawa najpierw musisz się upewnić,że gaz masz dobrze założony bo nie wiem powtarzam to po raz .. i każdy to powie elektryk,dobry mechanik, że BMW i Gaz to tylko problem,ale jeżeli nie oszczędzasz $ i naprawdę gazownik jest fachowcem to uda Ci się to. Każdy temat jak ktoś zakłada to jest : Nie ma mocy po założeniu gazu, wyłącza gaz, duże spalanie itp. A przecież przed założeniem gazu wszystko śmigało.

Z całym szacunkiem kolego ale bzdury wypisujesz :duh: Idąc Twoim tokiem myślenia to BMW to totalna kupa , 95% tematów na forum dotyczy mniejszych lub większych awarii. BMW do gazu nadaje się wręcz idealnie i dopiero valvetronik się trochę stawia . Myślę że dość spore grono posiadaczy marki przyzna mi rację.Ale nie o tym temat. Kolego dobry polecony gaziarz i będzie śmigać aż miło.

Opublikowano
Ty masz swoją rację ja mam swoją widocznie takich masz fachowców i ciekawe czemu każdy ma problem na gazie po zamontowaniu wejdź w E39 w E46 to co przypadek to sprawia ? Czemu auto jeździ zobacz co napisał założyciel tematu pojechał zostały skasowane błędy 2 dni znowu to samo. I pewnie był to błąd map sensora czyli ciśnienie, przy założeniu ustawiają w kompie ciśnienie jakie ma być i jeżeli parownik nie dostanie tego to już masz błąd. I musisz na nowo jechać i ustawić na parowniku ciśnienie i tak do usra ... A teraz powód, bo montują uniwersalne części i nie chce się kłócić, ale każdy Ci to powie bmw z gazem to jak rak. Właśnie wróciłem od kolegi z zakładu i klienci pytali czy nie ma problemów sami z ciekawości bo dużo słyszeli na ten temat. Wracając do tego co napisałeś dobry gazownik to nie ma problemu no to oczywiste, a ilu ich masz ? Z tego co piszą ludzie to nie wielu
Opublikowano

Jest ich niewielu, ale w każdym średnim mieście się kilku znajdzie. Ja mam trochę najechane na gazie i nie mam problemów i dużo tutaj ludzi nie ma. Ok 2 miesiące temu miałem problem. Wywaliło mnie z gazu, ale to przez nieszczelną chłodnicę. Nawiasem mówiąc gdyby nie to kto wie kiedy bym się zorientował że mam uszkodzoną chłodnicę :mrgreen:

Bardziej szukał bym montera baaardzo ostrożnie montując już do nowszych zmiennych faz które są w e60. Ale to też da się zrobić by nie było kompletnie żadnych problemów bo te auta jeżdżą na gazie.

Opublikowano
Jeżdżą, kiedy ktoś wie jak to zrobić rozumiem masz E39 520I ?
Opublikowano

Dlatego przed montażem trzeba dobrze poszukać dobrego montera. Jak trzeba pojechać do większej miejscowości gdzie mamy pewność dobrego montażu.

Tak, jak w podpisie. 520i

Opublikowano

W lipcu minie 5 lat jak jest zamontowana w mojej poprzedniej BMW czyli 520I. Koszt 3800 zł BRC i szczerze ani jednego problemu z gazem, tylko, kiedy cewki wariowały i czujnik położenia wałka rozrządu. Spalanie takie jak na benzynie, tylko wymiana filtrów i nowy właściciel, z którym utrzymuje kontakt jest zadowolony.

Co do BMW e46 tutaj wystarczy zatankować zły gaz i od razu wyskakuje błąd bo spadek ciśnienia i wyłącza gaz przy wysokich obrotach i nie wierzę w to, że w e39 zawsze był super gaz,ale nigdy nie miałem takiego czegoś, że gaz mi wyłączyło no chyba, że zabrakło :)

Opublikowano
Dlatego przed montażem trzeba dobrze poszukać dobrego montera. Jak trzeba pojechać do większej miejscowości gdzie mamy pewność dobrego montażu.

Tak, jak w podpisie. 520i

A czemu do większej miejscowości ? Co tam wiedza lepsza ? Ty wybierasz sam sobie instalację i masz różne ceny. Ale zaraz gazownik powie, że montują tą i ludzie zadowoleni są no pewnie, że tak, ale każde model auta będzie inaczej działał.

Opublikowano

Nie no bez obrazy z tą miejscowością :) Zwykle w większych miejscowościach są dobre zakłady niż w jakieś małej gdzie są 2 na krzyż i koniec. Tam gdzie jest większa konkurencja usługi są lepsze.

Ja się nie znam na tyle by dobierać instalację. Ja powiedziałem, że ma być dobra i tyle. Z tego co pamiętam trzeba było dobrać chyba sterownik taki by współgrał ze zmienną fazą rozrządu. Ja się nie wtajemniczam. Już drugie auto mam gazowane u tego gościa. Poprzednie miało coś koło 200tys na samym gazie zrobione i regenerowałem wtryskiwacze w ostatni rok jak miałem auto.

Ty chyba miałeś kiedyś auto z gazem źle zestrojonym prawda?

Opublikowano

Już działa !!!

Wymiana czujnika 30 min - 30 zł koszt czujnika 20zł

Tamten gazownik naopowiadał mi ,że to dużo roboty ,pół auta trzeba zdemontować, auto muszę zostawić na 2 dni bo musi ostygnąć,trzeba później odpowietrzyć ,a tu filtr powietrza zdemontowali i dostęp jak złoto :D

http://img831.imageshack.us/img831/5108/c266261948.jpg

http://forum-lines.ru/rez/ab230811.gif

To JA HA HA HA u cioci na imieninach

http://www.youtube.com/watch?v=i2IxI38tfYA

Moja ŻABKA http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=212074

Opublikowano
Nie no bez obrazy z tą miejscowością :) Zwykle w większych miejscowościach są dobre zakłady niż w jakieś małej gdzie są 2 na krzyż i koniec. Tam gdzie jest większa konkurencja usługi są lepsze.

Ja się nie znam na tyle by dobierać instalację. Ja powiedziałem, że ma być dobra i tyle. Z tego co pamiętam trzeba było dobrać chyba sterownik taki by współgrał ze zmienną fazą rozrządu. Ja się nie wtajemniczam. Już drugie auto mam gazowane u tego gościa. Poprzednie miało coś koło 200tys na samym gazie zrobione i regenerowałem wtryskiwacze w ostatni rok jak miałem auto.

Ty chyba miałeś kiedyś auto z gazem źle zestrojonym prawda?

Ja miałem montowane 3 auta u w tym samym serwisie, 2 auta robił porządny fachowiec, 3 auto naukowcy, na szczęście udało się znaleźć tą osobę i poprawiła co źle zrobili. W sensie ja mój brat, a ja kupowałem od niego, gdy zmieniał na nowszy model. Po prostu, jeżeli gazownik montuje Ci części takie jak do 320 no to chyba coś nie tak, a u siebie miałem tak zrobione

Opublikowano
Już działa !!!

Wymiana czujnika 30 min - 30 zł koszt czujnika 20zł

Tamten gazownik naopowiadał mi ,że to dużo roboty ,pół auta trzeba zdemontować, auto muszę zostawić na 2 dni bo musi ostygnąć,trzeba później odpowietrzyć ,a tu filtr powietrza zdemontowali i dostęp jak złoto :D

'

No i to jest to zostawić auto na dwa dni. A w dzień oddania dopiero zobaczą co jest, usuną błąd, tutaj coś psikną i rachunek. Wymiana ....... mija kilka dni to samo ha ha. Auto ostygnąć 2 dni :D łosz ku... Ja jak jechałem do gazownika i wiedział, że lubię depnąć to mówił przyjedź z pół godziny-godzinę szybciej otworzysz maskę i poczekaj na mnie, ale tyle aż he he :D A najlepsze jak pojechałem go gazownika pytam ma Pan program do tej instalacji zobaczył mówi tak idę po komputer, przychodzi i wtyczkę posiadał bo miał ich sporo na jednym kółku i podłączył pod laptop kabel i wchodzi w google coś wpisuje a to jakaś stronka z programami no to może wie co robi heh pobrał a tu jakiś błąd i on dalej próbuje otwierać i to samo w końcu mówię wie pan co ...... :) odpiąłem ten kabel wyje.

fachowcy:D