Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam taki objaw ze gdy dodaje gazu - w szczegolnosci przy ruszaniu to slychac taki cichy swist ( jakby z okolic przedniego zawieszenia...) Cos podobnego jak odglos turbiny. Jednaj u mnie jej poki co brak :D .

Czy ktos z Was ma moze pomysl co to moze byc?

viewtopic.php?f=86&t=191023

Opublikowano
NIe tylko jak jade dodajac gazu. Ale chyba najbardziej slychac ruszajac - moze dlatego ze silnik chodzi jeszcze w miare cicho. Achh slychac to tylko na zewnatrz auta w srodku juz nie. To cichy swist..
Opublikowano

To ja tez sprawdze czy mam :D Moze jakims cudem znajde :)

Ale powaznie to podobny halas. Ale jakby z zawieszenie-taki bardziej metaliczny dzwiek.

Opublikowano

Dzwiek raczej wydobywa sie z przodu auta, jakby z kol, zawieszenia. Skrzynia nie daje swistu, jak jest w niej malo oleju, i dyfer tez raczej nie sadze...

Sprawdzic fakt nie zaszkodzi...

Opublikowano
To fakt, ale to raczej ewidentnie jakby metaliczny swist. poczatkowo myslalem ze konczonce sie kolcki slychac - bo to wlasnie taki swist przy dodawaniu gazu. Ale pozniej pomyslalem ze klocki to raczej bylo by slychac ciagle jak sie kolo toczy. Moze jakis pasek - tak sobie teraz mysle. :reading2:
Opublikowano
w wersjach 3.0i M54 nie bylo turbin :D Chyba ze czegos nie wiem... :norty:
Opublikowano
Ten świst występuję jak długo ?? Chwilę tylko ??? Do konkretnej prędkości ?? Obrotów ???
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Ten swist wystepuje tylko przez chwilke - z 3sec. Generanie nawet slychac go jak jade i dodaje gazu. Nie sprawdzalem ale mysle ze bez znaczenia jest predkosc i obroty. Najlepiej slychac wiadomo przy ruszaniu - bo mama predkosc i silnik jeszcze w miare cicho pracuje. Jak sie za duzo doda gazu to silnik zagluszy ten swist.

Mam autoamt.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.