Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja juz nie mam sily do tej wtyczki pod autem, dobrze ze ostatnim razem jak bylem u mechaniorow w pore sie zorientowalem bo znow chcieli mi pol auta wymienic.......przeczyscili wtyczke i uszczelnili.......ale po tyg. znow czasami raz na dzien sie zawacha jak na obroty wejdzie i cos czuje ze bede musial sie wybrac do nich niedlugo.....podobno sie tego idealnie nie da zaizolowac:(
Opublikowano
ja juz nie mam sily do tej wtyczki pod autem

Skąd ja to znam, witaj w klubie miłośników wtyczki zwanej SL.

A tak na poważnie to ja u siebie zaizolowałem same kabelki a co do wtyczki to nie mam pojęcia jak ją można uchronić przed wilgocią, a w moim przypadku przed zalaniem bo przecież jak odkręciłem to wylało się troszkę wody. Tylko jedno mnie dziwi: dla czego po samym "zabiegu" chodziła jak laleczka a po 30min. odpaliłem ponownie.......200m. i dalej to samo. Może komputerek ustawia się w tryb awaryjny, może sonda kończy się, jak się dzisiaj wyrobię z czasem to podjadę na diagnozę chyba że macie jakieś pomysły :idea:

http://img228.imageshack.us/img228/3276/tn1ir4.jpg

diamentschwartz metalic

Opublikowano
nie no u mnie jezdzi tak z tydzien/dwa wczesniej dłuzej(2miesiace) jak bedziesz u mechaniorów to napisz co powiedzieli ok
Opublikowano
Panowie po co kupujecie sonde dedykowana specjalnie do BMW?? ja kupilem sonde Boscha uniwersalna, ale porozmawialem ze sprzedawca w sklepie, zeby pokazal mi sonde tylko do bmw, wiecie czym sie rozni?? tym ze uniwersalna ma gole kable a nie wtyczke... w uniwersalnej jest zestaw do zamontowania do wtyczki od bmw, zamontowanie calej sondy zajmuje ok 20 minut, wykrecic sonde, podczepic do wtyczki wkrecic podlaczyc i dziala... wiec po co placic ok 400 zl za sonde z wtyczka, jak za polowe ceny mamy to samo, tylko wtyczke trzeba przelozyc??
Opublikowano
tak wlasnie jest jedna u mnie :), a tak wogole to po co jest ta druga ???
Druga sonda, ta za katalizatorem jest od jego kontrolowania.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg