Skocz do zawartości

F10 550i xDrive 2012

Pemek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 585
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Pemek - auto jak marzenie. Od koloru przez wyposażenie do silnika oczywiście. Tylko pozazdrościć :D Ten motor to chyba rzadkość w F10. Z benzyn największe to widuję 535i a z ropniaków to m550d. 550i chyba nie miałem okazji zobaczyć jeszcze :oops:

Akurat o "ropniaka" większego niż m550d to chyba trudno? ;)

@Pemek: fantastyczne auto. W AutoFUS w Warszawie mają M5 w tym kolorze (matową). Jak dla mnie: boska. :)

m.

Sent from my iPad using Tapatalk

Pierwszy SUV... pierwsze V8...

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d)

Ja akurat nie miałem problemu ze zrozumieniem, dla mnie to było oczywiste że to odnosi się do benzyny :wink:

W AutoFUS w Warszawie mają M5 w tym kolorze (matową). Jak dla mnie: boska. :)

Ach te lakiery "frozen" są śliczne! Przynajmniej w salonie.

Nie wiem jak to później jest z utrzymaniem takiego auta i ciekawe jak bardzo brud na nim widać :norty:

• Zasłużeni forumowicze

Pemek dzięki za PW. Wybacz ale nie pokażę żonie zdjęć twojego auta bo będę musiał kupić w takim samym kolorze :-D

Szkoda że w DE podatki są takie wysokie że praktycznie wszystkie silniki powyżej 3 litrów oraz od 5 w górę nówki są na firmy...

Sent from mobile.

To prawda. Czwórka w tym kolorze jest ładniejsza. Minus tego koloru, żeby było cud musi być umyty samochód.

Sorki widziałem Twoją Bunię w Kat. i nawet sobie pozwoliłem zaparkować obok, by właśnie porównać kolory. I sorki ale czwórka jakoś mi lepiej leżała.

Ale obydwie sztuki były przed myciem. Może to jakoś wpłynęło na mój obraz.

Ja w każdym bądź razie z samego koloru i nie tylko jestem przeszczęśliwy.

Dwójka lepiej wg mnie wygląda w białym

4-ka w ogóle ma piękną bryłę nadwozia, i wygląda pięknie w każdym kolorze :cool2:

Szkoda, że nie zrobiłeś jakiegoś zdjęcia, bo wrzuciłbyś tutaj do porównania.

Jednak wg mnie, na tym akurat lakierze brud nie jest za bardzo widoczny.

Jasne, że najładniej wygląda czysty, wręcz ślicznie, ale niewymyta nie wygląda źle.

To prawda. Czwórka w tym kolorze jest ładniejsza. Minus tego koloru, żeby było cud musi być umyty samochód.

Czwórka może ma i linię lżejszą, ale pamiętaj, że to auto klasy niżej. Poza tym jak np. postawisz czwórkę obok szóstki to o ile przenie lampy 4er są fajne, to z boku widać, że auto jest garbate w porównaniu z 6er. Świetnie to widać na żywo, jak auta są w tej samej skali, ale na fotce też można dostrzec linię dachu inaczej poprowadzoną: http://f30.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=792888&d=1354845126

Aczkolwiek to już wdawanie się w detale, 4er ma przecież więcej miejsca z tyłu niż 6er :D No i poza 2er, wszystkie coupe BMW są bardzo ładne.

Oj tam oj tam czwórka klasy niżej.

Poprzednio miałem piątkę i jakoś mimo wszystko obecna Bunia lepiej mi leży. Nawet więcej kilometrów robię nią.

Szóstka akurat mnie się nie podoba. No chyba, że M6.

(A propos. Dygresja. 1000 km zgodnie z przepisami autostradami i nie tylko spalanie 6.4 l/100. :D - po co mi diesel)

A mi z kolei czwórka nie leży - szczególnie w środku. Robi na mnie wrażenie kroku wstecz względem e9x :(. Długo deliberowałem nad 435i vs 535d i ostatecznie przeważyło wnętrze. W f10 czuć, na co poszło tyle €€€, w czwórce/trójce brakowało mi takiego jasnego przekonania

sent from my iPhone (sorry for typos) via Tapatalk

Pierwszy SUV... pierwsze V8...

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d)

Bardzo podoba mi się czwóreczka ale w wersji Gran Coupe. Wydaje się i jest większa od F30, niższa i szerzej rozstawiona. Wrażenia z jazdy zdecydowanie lepsze w porównaniu do F30. Nie jest to oczywiście F10 ale jednak jest zdecydowanie lepiej. Inna sprawa to identyczne jak w F30 wnętrze, fotele itp. Gdyby BMW w środku wykonało ukłon bliżej w stronę F10 to obawiam się że sprzedaż piątki byłaby zagrożona na korzyść 4 GC :)

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

• 3 tygodnie później...

Ot i stuknęły 3 lata i czas na badanie techniczne :D

Akurat dziś rano przeskoczyły mi klocki z 26 000km na 2500km. Magia czujników :mrgreen: ale to i tak powoli już czas, i z przodu i z tyłu są jeszcze z fabrycznego montażu. A na przodzie pokazuje 100 000km do wymiany :D

Komplecik na tył czeka już od pół roku.

http://images69.fotosik.pl/703/7c1b65fd9a2907bdmed.jpg

http://images68.fotosik.pl/702/4602b04413aad44cmed.jpg

http://images69.fotosik.pl/703/01176ae81d70c297med.jpg

http://images69.fotosik.pl/703/166d4d77251182b6med.jpg

Ja na wakacje zawsze autem jeżdżę, robisz kurs typu Lazurowe wybrzeże albo jakaś tam Chorwacja i 3tys km za 1 zamachem :) Polecam, można się autem nacieszyć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.