Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
i jeszcze zapomniałem o Infinity FX35 ,przed zakupem mojego X3 miało dość ,,leciwą'' skrzynię biegów ,ale już to poprawili :wink: Samochód poza konkurencją (cenowo i jakościowo) :cool2:
  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lexus ma w USA duza zalete nad BMW w postaci "kiss ass" serwisu, serwis BMW jest tragiczny; jednak Lexus nie jezdzi jak BMW a to jednak dla mnie wazniejsza sprawa :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
i tak nie ma tu gdzie szybko jezdzić :wink: a jakość wykonania Lexusa czy Infinity to inna (lepsza w/g mnie) liga. Testowałem FX35 i powstrzymała mnie tylko słaba (wtedy) skrzynia biegów. Przy wymianie f25 widzę w przyszłości ogromny wybór :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

ja akurat nie naleze do osob, ktore narzekaja na drogi w US, mimo stosunkowo mlodego wieku licznikowe 70-80 mil/h mi wystarcza, nawet przy takich predkosciach Lexus to inna liga (nizsza) jesli chodzi o wlasciwosci jezdne

oczywiscie drogi w US nie maja jakosci autobahnu, ale lubie to, ze w zasadzie bez koniecznosci uzycia hamulca moge przejechac 200 mil na narty w ok. 3h

odnosnie samochodu - niestety ja nie widze za bardzo konkurencji dla BMW X5 (mniejsze samochody mnie nie interesuja), wg mnie jest nim tylko Porsche Cayenne, ale ich cennik jest bezsensowany w porownaniu do cennika BMW

Edytowane przez Bono

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
No może X5 spełni oczekiwania... ale jest jeszcze Infinity FX37 :wink:
Opublikowano

Infinity ciasne autko z małym bagażnikiem choć bajecznie stylowe - wygląd Petarda. :cool2:

Dodatkowo bardzo biedna baza serwisowa w Polsce co dalej czyni go pewnego rodzaju wynalazkiem... a na to patrze jednak.

Moj portfel przy zakupie nowego Cayenne czy Macana zapewne zrobiłby Harakiri:) wiec zostanę przy opcjach X4, "X3 po lifcie" lub nadchodzące nowe X5 - tak ma się przyszłość gdzie tez jest miejsce na F11.

Generalnie gdyby moje X3 bylo lepiej wykonane plus M-Pakiet i motor 35i i parę pierdolkowatych dodatkow to miałbym pełna satysfakcje na teraz... :wink: - ok, bez narzekania:) ale nie mam alternatywy dla Bavarki na teraz...

Opublikowano
X4 odpada (4 osobowy samochód) ,na szczęście w Stanach serwis Infinity jest uznawany za jeden z najlepszych :cool2: Zobaczymy co pokaże X5 ,ale w kwestii lakieru nie zmieniam zdania :alpina white = żenada (dobrze ,że założyłem folię). Cayenne to ,,maszynka '' do spijania paliwka :D ,nigdy nie miałem/nie zamierzam kupić diesla ,a nawet kupując tanie paliwo trzeba wyznaczyć granicę rozsądku :wink: .Rzeczywiście w Europie może nie ma wielkiego wyboru ,ale w USA konkurencja dla X3 jest spora (Acura ,Infinity ,Cadilac itp.)
Opublikowano

No nie wiem...Acura ,Infinity ,Cadilac... z tego rynku do garazu wstawilbym chyba tylko Corvette albo Vipera - to jesli chodzi o pasje. Auta na codzien to juz raczej rynek zza Odry.

Ponoc Alfa ma zrobic jakiegos SVU-a w 2014 - bardziej juz w te strone patrze. Predzej siegne po Japonca niz Amerykanca...choc wiekszego doswiadczenia z tym rynkiem nie mam.

upss...troche odjechalismy od temu Lakier/konserwacja... :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a ja na ta chwile jestem zainteresowany tylko dieslem, choc mieszkam w US; benzyna ok, ale zupelnie niepotrzebna w SUV + ja nie mam zaciecia do przeciagania na obrotach

to kwestia gustu, ale Acura ,Infinity ,Cadilac itp. to dla mnie nizsza polka, mimo, ze moze maja lepszy lakier

odnosnie jakosci serwisu BMW w US, coby zilustrowac: wczoraj mialem serwis olejowy, odbieram samochod, widze, ze pod maska, na blotnikach, zderzaku sa biale plamy (zawsze im mowie, aby nie myli samochodu, wiec generalnie byl dosc brudny jak do nich dojechalem) - wiem co to, diesel exhaust fluid, pytam jak to mozliwe, aby tak niechlujnie nalewac ten plyn, aby sie rozlal wszedzie... odpowiedz: :mrgreen:

ruszam do domu, ale mysle, ze sprawdze ksiazke serwisowa, czy wpisali przeglad - oczywiscie nie... gonie kolesia, juz w zasadzie zaklad byl zamkniety, wpisal

przyjezdzam do domu, przez przypadek zauwazylem, ze pod spodem cos zwisa - rece mi opadaja, to juz drugi diler, ktory robi kaszane... mam jeszcze 2 w najblizszej okolicy, ale po wypowiedziach w internecie innych ludzi, nie sadze, aby bylo tam lepiej

http://i.imgur.com/gLaGfYf.jpg?1

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

No lakier ważna rzecz ,jeśli już mamy mieć markę premium... Tym bardziej ,że inni potrafia lepiej. Nie wiem ,czy wspomniane marki to inna półka ? Acura i Infinity zwykle są w różnych porównaniach przed naszym X3...

Poziom wykończenia bardzo się ostatnio wyrównał ,pamiętam ,ze przed zakupem F25 miałem spory dylemat. Zdecydowało wykończenie w aluminium ,inni niestety oferują w topowych wersjach drewno/drewnopodobne dodatki ,których ja nie trawię :wink:

Opublikowano
Faktycznie, Szwaby nas rabia ale z drugiej strony nie ma lepszego wyboru. Ja przejechalem po Reichu w ciagu kilku dni ok 5000km i uwazam ze mimo wszystko dokonalem swietnego wyboru. 9,5 srednie spalanie a lecialem niemieckimi predkosciami (tylko ten ogranicznik...). No i zwawa ta moja Bejca, ze az milo :cool:
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano
Faktycznie, Szwaby nas rabia ale z drugiej strony nie ma lepszego wyboru. Ja przejechalem po Reichu w ciagu kilku dni ok 5000km i uwazam ze mimo wszystko dokonalem swietnego wyboru. 9,5 srednie spalanie a lecialem niemieckimi predkosciami (tylko ten ogranicznik...). No i zwawa ta moja Bejca, ze az milo :cool:

Motor kapitalny :cool2: Z ciekawości zapytam - sprawdzałeś jakie ten motor ma zużycie przy ciągłej jeździe tak powyżej 200kmh na dłuższym odcinku??

Opublikowano

Świecko - Wwa, tankowanie na BP (~80 od granicy) w nocy praktycznie cały czas na odcince ( :nienie: ). Dojechałem z prawie pustym bakiem...

No cóż mając 3.0d można tak powiedzieć, jak pod maska jest 2.0d gęba nie cieszy aż tak bardzo.

ale za to spalanie cieszy

Opublikowano
Przy takich średnich prędkościa w moim twin turbo wystarcza paliwa na jakieś 400 km :wink: . No i porysowałbym lakier (żeby trzymać się tematu) :D
Opublikowano

Wg Googla to dystans 470km...

U mnie przy "maksymalnym" traktowaniu dosyć załadowanego auta po 330kilometrach zapaliła się rezerwa...

Opublikowano
tankowanie na BP (~80 od granicy)
- po stronie polskiej oczywiści :cool:

A co dystansu od granicy to ciekawe. Mnie się wydawało, że jest więcej. Nie jestem pewien ale chyba nawet znaki są Warszawa 484km jeśli dobrze pamiętam.

Opublikowano
Wracam do tematu lakieru ,autko stało 2 dni w garażu ,coś dziwnego kapnęło z rur i teraz na dachu i na szybie mam piękne brązowe plamki (szyba właściwie się odbarwiła). Oj będzie się działo od poniedziałku : najpierw wizyta w administracji garażu ,a potem zobaczymy...
Opublikowano
Serwis rozwiązał problem idealnie ! Zero śladu ,ja próbowałem wszystkim dostępnym bez rezultatu :wink: Swoją drogą lakier beznadziejny ,bo obok stała też Toyota van ,którąi wytarłem ściereczką z wodą (Toyota była tańsza o 20 000 USD) :D
Opublikowano
Właśnie to jest ok w serwisie z którego korzystam ,byłem tam już czwarty raz z różnymi rzeczami (śruba w oponie ,dach ,plamy na lakierze ,itp.) Nigdy nie umawiałem wizyty i nigdy nie zapłaciłem ani jednego dolara :D Więcej ,zawsze są pączki ,ciastka ,napoje - wiem ,że to już było ,,w cenie X3'' ale jednak miło :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w takim razie jest zasadnicza roznica w jakosci serwisow na wschodnim i zachodnim wybrzezu; ktory to serwis? co zrobili ze sruba w oponie?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
korzystam z BMW of Manhattan ,śruba była na szczęście tak krótka ,że nie uszkodziła głęboko opony :D