Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wymiana tłumika zdecydowanie poprawiła wygląd tyłeczka :cool2: :cool2:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Odpowiedzi 884
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Idealnie się wpasowal :cool2: dźwięk.się coś zmienił?

Zgodzę się z kolegami wyżej, że brakuje większego kółka tylko :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dzięki za komentarze odnośnie felg :roll2: i te pozostałe też ;)

kkamo84 co do dźwięku to zmiana jest subtelna.tak jak pisałem to 2.0d,samym tłumikiem m3 nie zrobisz ;)

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

wczoraj z kolegą Halfim wymieniliśmy u mnie w aucie szczotki dodatkowej pompy wody odpowiedzialnej za działanie funkcji REST. z tego co widzę to częsta przypadłość w naszych autach. do wymiany potrzebne są dwie szczotki.zapłaciłem za nie 6,5zł/szt. poniżej zdjęcie starej i nowej:

yUUso06.jpg

Edytowane przez kulfon3
Opublikowano
wczoraj z kolegą Halfim wymieniliśmy u mnie w aucie szczotki dodatkowej pompy wody odpowiedzialnej za działanie funkcji REST. z tego co widzę to częsta przypadłość w naszych autach. do wymiany potrzebne są dwie szczotki.zapłaciłem za nie 6,5zł/szt. poniżej zdjęcie starej i nowej:

http://i1312.photobucket.com/albums/t527/staticx2/IMG-20140807-WA0001_zps1e49bf69.jpg

Bardzo dobrze że to ogarneliście, sam się zastanawiam czy u mnie działa ta pompa :?

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Wydech wyglada lepiej ale też sprawia wrażenie na siłę przyczepionego zbyt bardzo na końcu dyfuzora. Po prostu jest za blisko jego końca a wyoblenie jest zbyt małe. :?
7d4c19ecfc3db.gif
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

heh, dzięki za uwagę,ale wydech jest dokładnie tak jak go BMW zaprojektowało :cool2:

Bardzo dobrze że to ogarneliście, sam się zastanawiam czy u mnie działa ta pompa :?

no latem tego raczej nie sprawdzisz. a wywala Ci błąd?

Opublikowano
heh, dzięki za uwagę,ale wydech jest dokładnie tak jak go BMW zaprojektowało :cool2:

no latem tego raczej nie sprawdzisz. a wywala Ci błąd?

No właśnie nie wywala błędu i dlatego nie jestem pewien czy ta pompka jest do roboty w każdym bądź razie będę wiedział gdzie uderzyć jak padnie :D :wink:

Mariusz a co z tematem IC :?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz mieć silnik rozgrzany i do 15min po wyłączeniu silnika jak naciskasz "rest" to się odpala nawiew ( można nawet bez kluczyka sprawdzić ). Warunek temp otoczenia niższa niż 25 stopni.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Mariusz a co z tematem IC :?:

Mariusz,zadzwonię do Ciebie jak mnie temat przypili,na razie IC leży w garażu :)

cj1jcJg.jpg

a teraz wczorajszy mod - już dawno chciałem go zrobić - miałem tak w poprzednim aucie,ale tutaj konieczność zdejmowania kół i nadkoli jakoś mnie średnio mobilizowały.w końcu się wziąłem i zrobiłem. myślę,że 20-30 kuni doszło ;)

2DXTYtZ.jpg

FEpXKDD.jpg

Edytowane przez kulfon3
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

rozumiem ale zabawa w tuning to min, poprawianie fabryki. :D

Ja w swoim przesunąłem o 6 cm wyoblenie w dyfuzorze na końcówki wydechu i umieściłem nieco wyżej . Teraz wygląda lepiej. :mrgreen:

7d4c19ecfc3db.gif
  • Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
cieszę się,że jesteś zadowolony. tłumik MG to pierwsza klasa. sam tłumik performance na pewno lepiej wygląda od seryjnego,ale wizualnie nie jest to Bóg-wie-co. ja z tego moda jestem bardzo zadowolony,więc :cool2:
Opublikowano

Kulfon, dopiero teraz przeczytałem, że coś pisałeś o białym plasti dipie na felgach. To ja Ci mówię: ZAPOMNIJ!

Ja pomalowałem na pomarańczowo półtora miesiąca temu, przejechałem około 1500 kilometrów i już powoli planuję zdejmowanie powłoki bo szczególnie na przednich kołach powłoka zrobiła się już ciemna od klocków i nie da się tego umyć ponieważ te gorące cząsteczki się wżarły w plasti dipa. Już po 2-3 tygodniach od pomalowania kolor troszkę zmarniał i nie był taki jak świeżo po malowaniu.

Z białym pojeździłbyś pewnie miesiąc i koniec więc szkoda zachodu.

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dzięki za cynka BBrys. ja mam z przodu klocki ceramic,ale pewnie i tak z czasem zrobiłby się syf. przez Twoje auto zacząłem po części myśleć nad tymi felgami,bo u Ciebie wyszła petarda.no ,ale skoro to ma być na 1-2mce to szkoda kasy i czasu.
Opublikowano
tłumik pierwsza klasa :cool2: całkiem ładne miałeś to audi ,też niedawno kupiłem A3 :p

Sprzedam :

- ręczny M-pakiet BMW e9x

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

dzięki za wcześniejsze komenty. tutaj nowy zakup - tuleje poliuretanowe Strongflex przedniego wahacza - specjalnie do x-drive. jak się uda to pod koniec przyszłego tygodnia montaż:

B7iBusX.jpg

poza tym zdemontowałem łącze snap-in i powiększyłem w ten sposób schowek.zrezygnowałem z zakupu wypełniającego korytka - 50-60zł za ten kawałek plastiku to moim zdaniem gruba przesada.zrobiłem po swojemu - plastikową wkładkę dociąłem pod wymiar i okleiłem czymś w stylu zamsz/alkantara.schowek teraz jest jeszcze bardziej pojemny.

ezoNxsu.jpg

Edytowane przez kulfon3
Opublikowano

Zaślepka średnio docięta ale lepsze to niż dziury. Nie wiedziałem że są wersje bez klimatyzowanego schowka?

Gdzie kupowałeś te poliuretany i ile dałeś?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

no średnio jakbyś chciał mierzyć co do milimetra,ale przecież nie mówię,że jest to ori ;), może kiedyś sobie dotnę jeszcze raz ;) najwaźniejsze tak jak napisałeś,że dziur nie widać.

tuleje kupiłem od producenta.są z Wrocławia,więc miałem odbiór na miejscu.

http://www.strongflex.eu/pl/bmw-e93-05/1014-tuleja-wahacza-przedniego-4x4.html

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

w piątek odwiedziłem kolegę Mariusza - Czerwonego,który ogarnął w moim aucie swap Intercoolera z wersji 335d.Nie jest to zamiana plug and play. Konieczna była przeróbka jednego z wlotów, tzn.przespawanie oryginalnego wlotu z wersji 320d do coolera 335d.

"eco"-driving na A4:

EhRH7wM.jpg

na dole ori cooler,powyżej z wersji 335d:

ZxNiWJC.jpg

po przeróbce:

SQ8xmVb.jpg

SphJpqB.jpg

Podziękowania dla Mariusza !!!

Edytowane przez kulfon3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.