Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 884
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wiosna w powietrzu,więc kilka spraw zostało wyprostowanych.pojawiał mi się błąd czujnika ciśnienia DPF przed turbiną (00497D). z tego też powodu mam wrażenie,że częściej załączała się regeneracja DPF:

JO2I3sJ.png

czujnik zdemontowany i wymieniony nr części 7808013-01:

7SJkHfM.jpg

kolejny temat,który mi towarzyszył odkąd kupiłem auto :D to błąd tylnej anteny zderzakowej systemu "passive go" 00A06B.

6uenwrB.png

po wykasowaniu ten błąd zawsze wracał,ale ponieważ nie widziałem absolutnie żadnych ujemnych skutków z nim związanych to ewentualna wymiana nie spędzała mi snu z powiek,ale dzisiaj stwierdziłem,że się za to w końcu wezmę.dostęp do tej anteny jest dosyć upierdliwy.jej uchwyt jest umocowany na wzmocnieniu pod zderzakiem tylnym.nie chciałem zdejmować zderzaka,więc zdemontowałem dyfuzor i rękoma udało mi się pogmerać i antenę wymienić.jest tam ciasno,dużo różnych ostrych krawędzi,nie ma jak manewrować,ale jak ktoś ma sprawne dłonie to da radę.u mnie dostęp dodatkowo utrudniał fabryczny hak.w każdym razie wymieniona i błąd nie wraca. swoją drogą zastanawia mnie co się tam mogło spierpapierniczyć,bo to jest kawałek plastiku! (o numerze 6922212)

kCUxxq3.jpg

jutro planuję wymyć auto po zimie i ogarnąć środek. zakupiłem także środek do czyszczenia DPF bez demontażu z firmy PRO-TEC.mój DPF ma ok.30g popiołu, wymieniony był przy 200 000 w niemieckim ASO,ale ciekawi mnie czy ten preparat cokolwiek da żeby zmniejszyć tą ilość popiołu.aplikuje się go przez otwór czujnika temperatury,albo jakiś inny w dpf.zobaczymy na ile czas jutro pozwoli.

qOBchc5.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmm właśnie nie wiedziałem o co chodzi z tym allegro, że felgi za darmo moglem wystawić :mrgreen:

Na co wymiana jeśli się sprzeda? :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hahahahaha, chyba im obroty spadają przez darmowe portale ogłoszeniowe i stąd te promocje na darmowe ogłoszenia. W kwietniu będzie 5 lat jak dbam o to auto,z poprzednim Audi miałem taki sam staż.Jeżeli miałbym szukać nowego auta to jakieś E92 LCI. Nie mam jednak ciśnienia na sprzedaż,bo wszystko w aucie jest na tip top,a kupić coś sensowego nie jest tak łatwo i zawsze loteria.
Opublikowano
No wiesz kulfon3, ja mam np. e92 LCI i ze słusznym silniczkiem...a biorąc pod uwagę fakt że jeżdże nią już 2 mies i nie bardzo jest co tam juz modzić to... :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hahahahaha,wyczuwam prowokację :D owszem,masz mega auto. na które mnie nie byłoby mnie stać :D pewnie znowu coś z Niemiec bym targał z przebiegiem ponad 200 000 i jeżeli chodzi o silnik to max. 3.0d.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Tydzień temu wiosna i sprzątanie,a wczoraj zima. tankowanie auta, dopalacz od Archoil do baku i w drogę:

i7dV6Pv.jpg

Xdrive w naturalnym środowisku :D

qqH4Z7s.jpg

8zWB1cP.jpg

eDjxxoJ.jpg

Ot8tttN.jpg

AHeDkO0.jpg

Pierwszy raz miałem okazję pojeździć w takich warunkach na oponach michelin crossclimate+ i przyznam szczerze,że jestem zadowolony. Czułem się jak na zimówkach.z drugiej strony z xdrive w takich warunkach oczywiście jeździ się łatwiej.

Edytowane przez kulfon3
Opublikowano
Bardzo ładne zdjęcia w zimowej aurze, napisz gdzie robiłeś zdjęcia? Oczywiście trzeba pochwalić za usuwanie problemów w zarodku co do sprzedaży auta jeśli znajdzie się kupiec to służę pomocą w poszukiwaniu auta w Niemczech.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pięknie <3 zazdraszczam takich klimatów.

dzięki. w UK też chyba trochę śniegu ostatnio było? ;)

Bardzo ładne zdjęcia w zimowej aurze, napisz gdzie robiłeś zdjęcia? Oczywiście trzeba pochwalić za usuwanie problemów w zarodku co do sprzedaży auta jeśli znajdzie się kupiec to służę pomocą w poszukiwaniu auta w Niemczech.

zdjęcie zrobione na pierwszej lepszej drodze w Janowicach Wielkich k/Jeleniej Góry - jechałem do rodziny.polecam na kolejną wycieczkę.najlepiej wiosną/latem.zapraszam na grilla ;) na tutejsze szlaki jak najbardziej nawet wózek z dzieckiem można brać ;)

auto raczej się nie sprzeda.nie mam ciśnienia na sprzedaż i dlatego cena taka,a nie inna. w tym roczniku i silniku znajdziesz dziesiątki aut 20tys. taniej.pisało do mnie tutaj przez forum kilku "zainteresowanych" - jeden dawał 40 000,a inny chciał ode mnie jakiegoś dowodu na to,że wszystkie serwisy były przeprowadzane :duh: ,że tematu mu się nie chce czytać,bo za dużo stron i żebym jeszcze płacił za ewentualne oględziny w aso. :duh: generalnie żal by mi było któremukolwiek z nich sprzedawać to auto... :lol: na rocznicę 5-lecia w moim posiadaniu będzie serwis olejowy - wszystkie graty mam już kupione.no i jest jakiś pomysł na splitery zderzaka,których w sumie dobrze,że jeszcze nie mam,bo bym na śniegu "zostawił" ;)

Opublikowano

Rzeczywiście super aura, pierwszy raz dane mi było polatać bokiem po śniegu dopiero niedawno, jak pojechałem w okolice Warszawy w rodzinne strony mojej żony, a auto mam ponad 2 lata :D

Niestety większość osób tak podchodzi do kupna... wola kupić totalnego grata i władować w niego drugie tyle... substytut kupna na dwie raty :P A ze drogo i się potem psuje, to dlatego,ze bmw to lipa :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety większość osób tak podchodzi do kupna... wola kupić totalnego grata i władować w niego drugie tyle... substytut kupna na dwie raty :P A ze drogo i się potem psuje, to dlatego,ze bmw to lipa :P

nic dodać nic ująć :wink:

Co to jest za zbiornik obok zbiornika na płyn chłodniczy? U mnie go nie ma...

zbiornik na płyn wspomagania - to z zieloną otoczką na nakrętce.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bliźniaczki, niby identyczne ale jednak troszkę inne ;)

Galeria: E91 320D LCI M-Pakiet 2009r.

2010-2016 E46 Touring 320D 136km 2000r.

2016-2017 E91 318i LCI 143km 2008r.

2017 E91 320d LCI 206km|393Nm 2009r.

kod zniżkowyna 5€ do Carly: XAZHF8

http://yanosik24.pl/widget/64583.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Fakt, kolega ma trochę bardziej na bogato. Carbony, relingi, felgi ori 19. Kilka zdjęć od Tomasz325:

http://www.maxbimmer.pl/uploads/monthly_2018_03/PSX_20180325_195311.thumb.jpg.2f7e83a128a97096f43974b0b952db3d.jpg

http://www.maxbimmer.pl/uploads/monthly_2018_03/PSX_20180325_195537.thumb.jpg.2ab8e4d3aec8ebd2720df7f6c6d9c3f3.jpg

http://www.maxbimmer.pl/uploads/monthly_2018_03/PSX_20180325_195702.thumb.jpg.f4ce36f95b75659bac93cbf5ba68e4f8.jpg

http://www.maxbimmer.pl/uploads/monthly_2018_03/PSX_20180325_220815.thumb.jpg.c4c5c78279442d2f75e3f67c1dc966f8.jpg

http://www.maxbimmer.pl/uploads/monthly_2018_03/PSX_20180325_220849.thumb.jpg.459aec445d80a92bd9455ea253b41eb9.jpg

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

pozazdrościłem koledze z bliźniaczej E91 kilku elementów,w tym relingów LCI. udało się kupić w dobrej cenie,więc zabrałem się do montażu.

było:

Fwezf16.jpg

jest:

HCseRer.jpg

całość montażu zabrała ok.4 godzin. pewnie można szybciej,ale robiłem to pierwszy raz i nie chciałem nic połamać i nie uszkodzić. robota do najprzyjemniejszych nie należy,ale da się ;) wczoraj zamontowałem stronę kierowcy,a dzisiaj od rana składanie tej strony i ogarnięcie strony pasażera. kilka fot z prac:

ZO5jwt2.jpg

t76KMy4.jpg

FWedGTV.jpg

B4v6Qcq.jpg

Yb0qgyj.jpg

TdirwTM.jpg

nigdy nie byłem zwolennikiem relingów,ale muszę przyznać,że te w wersji LCI,czarne pasują do mojego auta :) kolejne mody w planach to listwy szyby czołowej na czarno,customowe splittery zderzaka i obudowy lusterek w hydrografikę albo folię carbon.a potem pewnie znowu wystawię auto na sprzedaż :lol:

Opublikowano

detal a zmienia w mych oczach na plus, ale ja się tam nie znam, mnie się relingi prawie wszystkie podobają ;)

gratki fajnego moda, a z ciekawości musiałeś coś wiercić, czy plug&play w przygotowane otwory ?

Galeria: E91 320D LCI M-Pakiet 2009r.

2010-2016 E46 Touring 320D 136km 2000r.

2016-2017 E91 318i LCI 143km 2008r.

2017 E91 320d LCI 206km|393Nm 2009r.

kod zniżkowyna 5€ do Carly: XAZHF8

http://yanosik24.pl/widget/64583.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
detal a zmienia w mych oczach na plus, ale ja się tam nie znam, mnie się relingi prawie wszystkie podobają ;)

gratki fajnego moda, a z ciekawości musiałeś coś wiercić, czy plug&play w przygotowane otwory ?

dzięki! nic nie trzeba wiercić.w miejscach na śruby relingów jest śruba-zaślepka z gumową podkładką uszczelniającą.trzeba ją wykręcić i jest gotowa dziura na reling

Mnie rowiez wielce sie podoba ;)

jak zwykle dzięki za porady ;)

:cool2: :cool2: zdecydowanie lepiej :D

dzięki. na pewno w drugą stronę nie chce mi się już zmieniać ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.