Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zainteresowałem się kolejnym autem. Mam do niego 60 km więc chyba podjade je obejrzeć...

http://allegro.pl/bmw-320-2-0d-163ps-navi-bixenony-full-i3213860797.html

VIN: A866573

Jednak mam kilka pytań:

Po rozkodowaniu VIN przy oznaczeniu silnika jest N47T. W vin nie ma redukcji mocy tylko ze ma 120kw. TO jest ten sam silnik tyko z redukcją mocy?

Oczywiście mam obawy co do podatku VAT. Jednak firma istnieje od 2003 roku i wszystkie dane podane sa na allegro... Sprawdzalem tez w CEiDG i wszystko sie zgadza... To zmniejsza ryzyko?

Opublikowano

Numer podwozia WBAPP51060A866573

Kod typu PP51

Typ 320D EFF (EUR)

Typoszereg E E90 (MUE)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik N47T

Pojemność skokowa 2.00

Moc 120

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLUEWATER METALLIC (896)

Tapicerka STOFF VERTEX/ANTHRAZIT (EBAT)

Data prod. 2010-05-26

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S1CBA CO2 UMFANG Zakres CO2

S1CCA AUTO START STOP FUNKTION Auto start/stop function

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S230A EU SPEZIFISCHE ZUSATZUMFAENGE Zakres dodatkowy, charakteryst. dla UE

S258A BEREIFUNG MIT NOTLAUFEIGENSCHAFTEN Ogumienie zdatne do jazdy po uszkodzeniu

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S493A ABLAGENPAKET Zespół schowków

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control z tyłu (PDC)

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S606A NAVIGATIONSSYSTEM BUSINESS System nawigacji Business

S615A ERWEITERTE BMW ONLINE INFORMATION Rozszerzona informacja BMW Online

S616A BMW ONLINE BMW Online

S633A HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH. Instalacja tel. kom. Business

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

S6AAA BMW TELESERVICES BMW Teleservices

S6ABA STEUERUNG TELESERVICES Sterowanie teleserwisem

S845A AKUSTISCHE GURTWARNUNG Akustyczne ostrzeżenie o pasach

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S868A SPRACHVERSION NIEDERLAENDISCH Wersja językowa, niderlandzki

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S886A HOLLAENDISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, holenderski

S8S2A KODIERUNG ALARMSIGNAL Kodowanie sygnału alarmowego

S8S3A AUTOM. VERRIEGELUNG BEIM ANFAHREN Automatyczne ryglowanie prz ruszaniu

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S4CGA INT.LEISTEN SATINSILBER MATT Listwy wewnętrzne "satin-silber" matowe

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Opublikowano
Samochód na zdjęciach dobrze wygląda, tylko zastanawia mnie to, że założone ma tablice rej z niemcowni, a język samochodu niderlandzki, być może tablice założone tylko na potrzebę zdjęć.
Opublikowano
ED? N47T? Nie kapuj tego? Czyli on nie ma żadnego reduktora tylko 163PS tak jak M47? Niech ktoś wytumaczy mi o co chodzi bo szczerze mówiąc szukam 177PS. Co to jest to ED? Coś lepszego czy nie za bardzo?
Opublikowano

Skoro ten z ogłsozenia ED ma 163 konie to:

alternator/odzysk z hamowania - jak masz 177KM to masz, jak 163KM to nie

Czyli ten silnik jest słabszy od normalnego N47, ale jest nowszy czy jak? Ogólnie to że ED to plus czy minus? I czy te 163 konie to tylko kwesta sterownika tak jak w przypadku redukcji mocy?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Troszkę mylisz kolego pojęcia. Efficient Dynamics to nazwa pewnego zestawu cech nowych BMW powodujących zmniejszenie zużycia paliwa. Dotyczy to każdego BMW od jakiegoś czasu.

Ten model to wersja 320d "Efficient Dynamics Edition" czyli jest to specjalna wersja 320d w wersji megaekonomicznej. Ma inny program silnika oraz dłuższe przełożenia skrzyni biegów. Do tego opony o mniejszym oporze toczenia, jest obniżony itd. Wszystko po to aby palił jeszcze mniej niż normalne E90 320d.

Normalne 320d jest już bardzo ekonomiczne ale jak ktoś jest maniakiem oszczędzania to może coś takiego kupić. Auto ma słabsze osiągi ale i tak wystarczająco dobre. Jak zwykle coś za coś.

Opublikowano

Zacząłem poważnie zastanawiać się nad tym autem. Według literatury dużych różnic w mocy nie ma między ED a normalnym...

320d ED

Moc: 163 KM (120 kW) przy 4000 obr/min

Maksymalny moment obrotowy: 380 N•m przy 1900-2750 obr/min

0-100 km/h: 8,0 s

V Max: 228 km/h

Spalanie: 4,1

320d

Moc: 177 KM (130 kW) przy 4000 obr/min

Maksymalny moment obrotowy: 350 N•m przy 1750-3000 obr/min

0-100 lm/h: 7,9 s

V Max: 230 km/h

Spalanie: 4,8l

Ciekawe jak w praktyce, ale podejrzewam że odczuwalnej różnicy nie będzie, a przy spokojnej jeździe można zaoszczędzic.. hm.. Wyposażenie za bogate nie jest, ale ujdzie... Rzadko chyba spotykana wersja bez podłokietnika z tyłu hehe...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i byles ogladac czy tylko wystawiasz do oceny na forum ? Wyglada nawet nawet tylko przebieg duzy o ile nie jest jeszcze wiekszy ...
Krzysztof
Opublikowano

Dzisiaj jade ogladac ale nie nastawiam sie. Zobaczymy. Szkoda ze z NL nie da sie sprawdzic przebiegu, jedynie z ks. Fakt przebieg duzy ale jesli by taki mial to lepiej miec na zegarach prawdziwe 180 tys niz zmniejszone o polowe 120 tys. Jesli bym sie zdecydowal to w planach byloby zmiana navi, dorzucenie audio, wymiana foteli i boczkow na jakies fajniejsze wiec dodatkowo jakies 6 tys, dlatego sie zastanawiam...

Ten ma szyberdach, ED, xenon... więc dobra opcja żeby go tylko doposażyć... Tylko czy za 65 tys nie znajde z mniejszym przebiegiem 2008-2010... hm.... Mam dzisiaj twardy orzech do zgryzienia...

Opublikowano

Hm... podchodząc do samochodu czułem już że to nie to... ;) hehe. Nie wiem czemu. Moze ten kolor nie przypadł mi do gustu. Auto na 99% bezwypadkowe. Czujnik lakieru na miejscu... wszystko można sobie sprawdzić. Przebiego możliwe że prawdziwy. Z przodu na kilku elementach MADE IN AUSTRIA. Wpisy w książce serwisowej BERT STORY. Czy każdy serwis dalej niż DE to BERT STORY? Od kiedy szukam e90 już trzeci ma w książce pieczątki BERT STORY. Pod maską stojąc przodem do auta po prawej stronie trzy spore dziury w karoseri na wylot. Nie wiem od czego, nie wiem czy tak powinno byc czy nie... musze zerknąć w innej, ale pierwszy raz tak mi się to rzucilo w oczy. Auto wypucowane, wyplakowane aż tłuste;). Przyspieszenie super, zawieszenie racze tez bez zastrzeżeń. Jeśli lusterko nie ma tej kropki to się nie ściemnia? W przeciwieństwie do poprzedniej e90 (z 2008 r) jaką oglądałem i mnie przelicytowali;) ta jakoś nie przypadła mi do gustu...

Wiem, że jeden temat jedno auto ale to tylko taki dodatek:

Teraz myśle nad tym:

http://allegro.pl/bmw-320d-163-km-navi-skory-bi-xenon-pdc-aso-2010-r-i3198705715.html

Jednak ten co oglądałem wczoraj to normalny komis ktory isntnieje od 2003 roku, wiec raczej o VAT nie było obaw a tutaj juz może być inaczej;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może cofają przebiegi i robią książki w tym samym miejscu wszyscy, np. w budce zaraz jak się ze Świecka wjeżdża do Polski. :D :D :D