Skocz do zawartości

520i / ustawienie swiatel przednich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak prawidlowo ustawic swiatla przednie?

Ponoc prawe ma swiecic wyzej?

Opublikowano
Problem w tym ze dziala mi tylko ustawienie elektryczne 0 1 2 te pokretla za lampami ki chyba nie dzialaja, bo krece i nic :(
Opublikowano
Problem w tym ze dziala mi tylko ustawienie elektryczne 0 1 2 te pokretla za lampami ki chyba nie dzialaja, bo krece i nic :(

Możliwe, że ukręciły Ci się zęby w plastikowych kołach które przekazują obrót pokrętła na pochylenie odbłyśnika.

Opublikowano

Tak wiem wiem, czy prawe swiatlo macie wyzej?

Czy jest mozliwosc ustawienia prawidlowego swiatla bez regulatorkow?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak wiem wiem, czy prawe swiatlo macie wyzej?

Czy jest mozliwosc ustawienia prawidlowego swiatla bez regulatorkow?

Jak masz połamane to nic nie ustawisz, będą Ci świecić metr przed zderzakiem. Złap za mocowanie żarówki i spróbuj poruszać góra/dół. Jak chodzi lekko to masz złamane regulatory, jak nie to spróbuj pokręcić regulacją, 2 pokrętła na każdym świetle, możliwe, że będziesz klucza potrzebował do tego, dość ciężko chodzą. Jak regulacja działa jedź na ustawienie do kogoś kto się zna.

Opublikowano

Chyba bede musial zmienic swiatla.

Czy posiada ktosvinformaxje na ile metrow ma swiecic lewe swiatlo.mijania a na ile prawe. Dlugie wydaje mi sie ze swieca prawidlowo

Opublikowano
Nie prościej udać się do najbliższej stacji kontroli pojazdów i skontrolować ustawienie na specjalnie przeznaczonym do tego urządzeniu?
Opublikowano
Chyba bede musial zmienic swiatla.

Czy posiada ktosvinformaxje na ile metrow ma swiecic lewe swiatlo.mijania a na ile prawe. Dlugie wydaje mi sie ze swieca prawidlowo

Dlaczego światła zmieniać? Przecież skoro lampy dobry to wystarczy regulatory wymienić i spokój :D

Opublikowano
Z tego co wiem,to światła mijania powinny świecić na ok.100m.Prawe i lewe świecą na jednej wysokości,tylko snop światła unosi sie na prawą stronę.Stań po zmroku przed ścianą na równej powierzchni w odległości 5m. i wysokość środka lampy od gleby powinna być taka sama jak pozioma linia snopa światła na ścianie.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
Dzieki ale prosze wyjasnij, Wysokosc srodka lamoy tzn?
Opublikowano
Wysokość od środka reflektora do podłoża i wysokość poziomej linii snopa światła na ścianie powinna być taka sama.Nie wiem czego nie rozumiesz.
Opublikowano

Prawe swieci mi wyzej...

Wlasnie wrocilem ze stqcji diagnostycznej, lampy do wymiany...w srodku wszystko lata

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prawe swieci mi wyzej...

Wlasnie wrocilem ze stqcji diagnostycznej, lampy do wymiany...w srodku wszystko lata

Chcesz to wymieniaj lampy, ale można wymienić same regulatory, koszt nieporównywalnie niższy.

Opublikowano
Widocznie kolega nie może już patrzeć na swoje lampy i chce za wszelką cenę je wymienić i nie pomogą sugestie aby wymienił same regulatory.Pewnie kupi używki z fabrycznymi regulatorami i za rok temat wróci :duh:
Opublikowano
Może i lampa ładna ale nie wiadomo jak regulatory.Mogą być już zbyt twarde i problem powróci.
Opublikowano
Niektórzy sprzedają lampy które mają wymienione regulatory na te lepsze. O ile mówi taki ktoś prawdę to warto, ale tylko w przypadku kiedy mamy mocno zajechane swoje lapmy bo inaczej to strata kasy
Opublikowano

wszystko sie zgadza koledzy,ale

przeczytalem kilka tematow z podobnym watkiem, nie zawsze wymiana regulatorów (100zl - 2 lampy) w pełni pomoże i naprawi lampe, moga byc problemy z soczewkami itp.

mam do kupienia komplet wer. europejska za 250zl (2szt), ponoć w pełni sprawne z regulatorkami , gumami i dekielkami z tyłu, dodatkowo z ladnymi szybkami, te moje raczej do polerki jedynie...