Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. W sobotę kupiłem kpl skórę do e46 od wersji EUROPA do swojej e46 dałem za nią 200zł czyli bardzo okazyjnie ale po zmianie fotela jest ok ale na desce rozdzielczej pali mi się cały czas kontrolka na czerwono od AIR BAGu i teraz nie wiem jak się tego pozbyć? Szukałem na 4um i na google ale nic ciekawego nie znalazłem. Z góry dzięki Wam za pomoc. Pozdrawiam Przemek
Opublikowano

a czujniki od maty zmieniłeś? Pewnie fotel/fotele, które wsadziłeś do swojej bi em wrzuciłeś były po wypadku. Być może czujnik był walnięty.

Gdzieś był temat o kasowaniu błędu z AIR BAG, tej puszki między fotelami.. :norty:

kilka tematów niżej, jak mnie pamięć nie myli..

Opublikowano
Przemo dobra okazja, ale sprawdziłeś czy w związku z tym napinacze pasów nie są zwinięte?? Ewentualnie tak jak napisał Aron - czujnik zajętości fotela pasażera.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tam gdzie wpinasz pas jest harmonijka, jak jest ściśnięta tzn., że napinacz jest wystrzelony.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
To albo jest nie podłączony któryś ze zwijaczy, albo mata pasażera jest do naprawy (emulator). W INPA w zakładce AIR BAG masz na pewno pięknie opisany błąd urządzenia odpowiedzialnego za to.
Opublikowano

masz uszkodzoną mate zajętości w fotelu pasażera. Jest tam mata która wykrywa czy ktoś siedzi na fotelu czy nie, normalna usterka w e46 i 90% beemek ją ma lub miało lub bedzie mieć. 100 tematów o tym, 10 o tym jak to naprawić. Naprawa kosztuje od 3zł do grubej kasy jeśli chcesz kupić nową matę i wstawić ją w fotel :)

reszte sobie poszukaj sam i poczytaj bo coś słabo szukasz. Chcesz być pewny to jedz na komputer i tam ci na pewno wskaże mate. Chyba że odłączyłeś fotele na zapłonie włączonym.

szukam
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Podłącze się tutaj. W trakcie odkurzania musiałem coś pod fotelem palnąć , tylko nie wiem w co, bo zaświeciła mi się kontrolka od poduszki i świeci i świeci , że aż razi mnie po oczach. Podpowiecie co tam mogłem uszkodzić?
Ar­mia ba­ranów, której prze­wodzi lew, jest sil­niej­sza od ar­mii lwów pro­wadzo­nej przez ba­rana.
Opublikowano

Grzechu kontrolka AIRBAGU nigdy sama nie zgaśnie! Nie ma takiej opcji, gdyż taki błąd i wyświetlanie tego typu komunikatu na wskaźnikach jest ponad wszelką rangą ważności. Dopiero eliminacja usterki sytemu AIRBAG da możliwość MANUALNEGO usunięcia błędu i wygaszenie kontrolki za pomocą testera diagnostycznego.

PS. W linku, który wkleiłeś na końcu pierwszego wpisu jest napisane:

"Po wszystkim wystarczy podjechać na kasowanie błędu do jakiegoś warsztatu."

Opublikowano
Jakiś czas temu tez miałem problem zapalającej się kontrolki poduszek, kupiłem emulator maty co wyszło mnie bodajże 15zł wliczając przesyłkę, zamontowałem go i nie przypominam sobie żebym kasował błąd. Kontrolka zgasła.