Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam nawigację Boardmonitor 16:9 w E46. Generalnie nawigacja działa prawidłowo, ale czasami zdarza się że nagle na ekranie pojawia się komunikat, że nie można odczytać mapy z płyty. Jak taki komunikat się pojawi to nic nie pomaga w rozwiązaniu tego problemu, próbowałem ponownie uruchamiać auto, wyjmowałem płytę z mapą z napędu i wkładałem ponownie. Komunikat ciągle jest i nie można korzystać z nawigacji. Natomiast na drugi dzień po odpaleniu auta, nawigacja znowu działa i mapa z płyty jest odczytywana, oczywiście do ponownego pojawienia się komunikatu. Czy to wina napędu i trzeba go wymienić, przeczyścić, naprawić? Czy jest sposób żeby zrobić restart nawigacji?
Opublikowano
Soft wrzuciłem nowy od Mr.Lova, z tego co widzę to jest to v32. Aktualizację robiłem we wrześniu, przebiegła prawidłowo. Dodam, że mam MK4.
Opublikowano
Dołączę się do tematu. U mnie występuje podobny problem tzn. navi zwalnia, czasem wcale nie startuje lub zanika ale tylko podczas wysokich temperatur na zewnątrz. W momencie kiedy temperatura powietrza jest w granicach 20 stopni i niżej wszystko jest ok. Jak auto postoi w pełnym słońcu bordmonitor dostaje wariacji. Może mi to ktoś logicznie wytłumaczyć? Czy możliwe jest że procesor się przegrzewa?? Jeśli tak to gdzie w ogóle tego szukać??
Opublikowano

Możliwe jak najbardziej.....wszystko masz w czytniku navi generalnie....ew. pozostaje jeszcze kwestia samego monitora

Stawiam jednak na sam czytnik :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Ok dzięki za szybką odpowiedź. to będę drążył dalej: faktycznie jak podniosę sam monitor (tak jakbym chciał wsunąć kastę) to jest od spodu strasznie gorący, czytnik to nie wiem ale chyba ma jakieś chłodzenie mechanicznie typu wiatraczek czy coś w tym rodzaju (poprawcie mnie jak gadam głupoty) i może się popsuł. Generalnie jak sobie z tym poradzić? Czy sam monitor ma jakieś chłodzenie??
Opublikowano

Ktoś już pisał o tym w tym dziale ale nie mogę znależć..musisz poczytać....coś tam było właśnie z przegrzewaniem samego monitora i objaw taki jak u ciebie....wymiana czegoś tam w monitorze pomogła ale za chiny nie pamiętam jak to się nazywało

Monitor nie ma chłodzenia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
Znajdziesz.....ja nie mam za bardzo czasu niestety ale na pewno było to w tym dziale :cool2: :cool2: :cool2: