Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czym wyprać te szmaciane obicia? Prałem już trzy razy roznymi środkami. Na sucho i na mokro. Tapicerka wygląda jak była cały czas zakurzona, blada i wypłowiała.

Poradźcie.

Opublikowano

Ja sobie zamówiłem forme z dojazdem do domu z profi sprzetem ... kosztowalo mnie to 150zl ale wyglada jak nowa ...

Pranie samemu roznymi srodkami chyba nie przyniesie efektu jak zrobia to jakims sprzetem ...

Programowanie/Obróbka CNC - Fanuc/Sinumerik/Heidenhain
Opublikowano
ja ostatnio kupiłem na gruponie kupon na pełne mycie, woskowanie, oraz pranie tapicerki i bagażnika za 140 zł (wartość nominalna 350zł) i jestem super zadowolony. Profesjonalne mycie to nie żadne zwykłe środki. Oddaj auto to fachowców, będziesz zadowolony !!
Opublikowano
a ja kupiłem sobie do tapicerki oryginalny płyn BMW i radzi sobie świetnie z zabrudzeniami. Można go używac bez rozcieńczania, albo jak małe zabrudzenie to rozcieńczyc z wodą. Kosztuje w granicach 40-50pln za buteleczkę
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli chcesz zrobić to samemu, to nie używaj do tego żadnych środków typu "vanish" na sucho, pianek do mycia tapicerki czy innych cudów. Jeżeli oczekujesz dobrego efektu to brud musi być rozpuszczony i odessany z danego materiału, a nie wtarty głębiej w tkaninę tak jak ma to miejsce z niektórymi produktami do czyszczenia/prania tapicerki.

Dla przykładu :

Jest to odkurzacz piorący i dobry środek do czyszczenia mechanicznego. Dodam tylko że nie występują żadne plamy czy zacieki po takim praniu, materiał również się nie wyciąga.

Edytowane przez SilverRanger
Opublikowano

Ja uzywam srodkow-. MR MUSCLE .

szczotka do prania

odkuzacz bezworkowy

Prosta sprawa w domowych warunkach:

Spryskac cale siedzenie, trzec szczotka az widac ze plamy niema , sciagacie wszystko odkuzaczem i :cool2:

ladna pogoda otworzyc wszystkie wrote I wysknie , brzydka odpalamy fure I nawiew na maxa.

Pozdr