Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ,

jestem w posiadaniu X3 3.0 D automat 218 KM , bardzo fajne auto , niestety ma zalozone " elektroniczny kaganiec " , ktory mnie nieco wkurza :cry:

Wiem wiem SUV to nie samochod wyscigowy , ale chcialbym sie pozbyc owego kaganca z mojego auta . Niestety mieszkam w niemczech , tutaj jest mi oferowany tylko OBD tuning itd , czego nie chce .

Zna moze ktos kogos , Gliwice + 100 Km, kto jest w stanie zdjac , czy tez poszezyc kaganiec ? Czytalem ze mozna go poszezyc do np. 250 KmH?

Z gory dziekuje

Marian

P.S W lipcu bede ok tygodnia w PL :)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Marian nic nam nie napisał czy mu ten kaganiec zdjęto i na jaki limit miał założony.

W moim służbowym mi obecnie założono taki kaganiec z limitem 100kmh, głupie wrażanie jak się jest na najwolniejszym pasie i ktoś ci siedzi na ogonie.

Prezio w mojej firmie sie wkurzył jak przyszedł mandat z piękna fotką z radaru po przekroczeniu o 35kmh i w dodatku samochód serwisowy po godzinach pracy.

W dodatku firmie pozostały tylko 3 punkty do zawieszenia całej floty samochodów, bo unas jest tak że punkty karne za mandaty dostaje kierowca i firma aby firma nie robiła presji aby szybo jeździć.

Inna sprawa może by było warto w moim prywatnym założyć kaganiec ? aby pod moją nieobecność nikt nie wariował ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.