Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jestem po następnej wymianie oleju w moim aucie . Ostatnio jeździłem na Mobil 5w50, Z powodu braku tego oleju zmuszony byłem kupic Agip 5w50

Czy ten olej nadaje sie mojego auta 116i 115 KM z Lpg

Aktualnie przejechane 85 tys

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powinieneś stosować oleje posiadające specyfikację BMW LL-04, 5W50 jest przeznaczony raczej do sportu lub do silników o dużej mocy.
Opublikowano

ale chyba nic sie nie stanie jeżeli mam już zalany nim silnik

wcześniej miałem Mobil 5w50 i nic się nie działo ale ze względu że już nie mieli na serwisie olejowym wziąłem agipa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W zimie silnik dostaje trochę po tyłku kiedy zalany jest tak lepki olej tak że radzę przy następnej wymianie przejść na odpowiedni który posiada odpowiednią specyfikację dostosowaną do silników BMW.
Opublikowano
czyli o jakich symbolach najlepiej wlewac olej i czy ten, który mam to mogę na nim spokojnie jezdzic do następnej wymiany czyli ok. 20 tys km czy wymienic go przed zimą bo troche mi szkoda było było go wylac i wydanej kasy?????
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
np. 5W30 ze specyfikacją BMW LL-04. Nie polecam robić 20 tys. km. ponieważ ten agip to nie jest olej Long Life.