Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam zamiar przyciemnić szyby do mojego bmw e90 sedan koszt u mnie w okolicy za wszystkie szyby to 500-550 zł znalazłem firmę co robi to samo znacznie taniej z tym że nie wyciągają szyb...czy to lepsze rozwiązanie czy gorszę.Bo moim zdaniem to trochę pójście na łatwizne.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz e90 za grubą kasę o szukasz 200 złotych taniej oklejenie szyb?? Hmmm chcesz dobrze mieć oklejony, by za pół roku nie pojawialy się pecherze, folia nie matowiala się i nie rysowała to trzeba dać nawet koło 1 tyś złotych.....po za tym tylna szyba jest wklejana, wiec wątpie czy nawet za 550 ktoś będzie Tobie ją wycinał i dobrze wklei.

PZDR>

Opublikowano
Nie chodzi o tylną żeby wyciągać tylko boczne to fakt że nie warto oszczędzać na taki szczegółach tu się zgodzę tylko bardziej mnie zastanawia fakt czy jest potrzeba wyjmowania szyb przy ich wyciąganiu bo tam gdzie nie wyciągają jest taniej i bliżej.Więc ile powinno kosztować przyciemnienie szyb 7 dokładnie do BMW E90 tak żeby to miało ręce i nogi.Dodam tylko że tam gdzie nie wyciągają szyb jest taniej i 7 lat gwarancji.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Odkopie temat,

Chce dac na wiosne do przyciemnienia caly tyl w moim kombiku.

Czy jest opcja przyciemniania bez sciagania tapicerki tylnych drzwi -tak, zeby to bylo zrobione porzadnie ?

NIechodzi mi o kase, ale wolalbym, zeby niesciagali tapicerki bo mam obawy, ze niedokladnie przykleja wygluszenie drzwi i potem bede uszczelnial po nich jak zastane zalane dywaniki tyl ( znany z forum problem przednich drzwi-niewiem, czy tyl tez moze byc problematczny ?)

Opublikowano (edytowane)

Ja mam oklejone 4 szyby boczne i tylnią. Szyby oklejane były bez wyciągania, proces trwał około 3h. Za całość zapłaciłem 300zł. Ogólnie jest bardzo zadowolony, po 3 miesiącach od oklejenia nie widać żadnych bąblów itp. Robił mi to Facet z Nowej Soli, ale jeżeli klient ma np. garaż, bo robotę trzeba wykonać w zamkniętym pomieszczeniu, to wtedy dojeżdża do klienta maksymalnie 150km o ile dobrze pamiętam. W moim przypadku dojazd był gratis, bo 3 samochody były oklejane.

Efekt :

10904035_422471487907397_375541137_n.jpg?oh=d9f45279506de2584b07300389e34acd&oe=54A760C7&__gda__=1420316952_5fda6bbfdfd19cbc6b8591ae4e039de8

10887944_422471504574062_899105792_n.jpg?oh=60eb1702941657c547ab3a7f5cdb209a&oe=54A8416C&__gda__=1420306995_c71360aa0eb3083812aa90254dadfcaf

10893760_422471494574063_382307043_n.jpg?oh=9e256a6fa9c9e6e63b6b27371a188db2&oe=54A85E43&__gda__=1420316188_0ee1eb3fc05ba924c0fc54449e835865

Edytowane przez luki19921
Opublikowano
Jakim cudem masz przednie skoro e90 ma maksymalnir przciemnione wedlug norm

Takim cudem, że nie interesują mnie te normy ? ;) w moim mieście się o szyby nie czepiają, bo mają na czym zarabiać :) A jak gdzieś będą chcieli zabrać mi dowód, to zerwę przód i okleję znowu. Żadna filozofia

Opublikowano
Jakim cudem masz przednie skoro e90 ma maksymalnir przciemnione wedlug norm

Takim cudem, że nie interesują mnie te normy ? ;) w moim mieście się o szyby nie czepiają, bo mają na czym zarabiać :) A jak gdzieś będą chcieli zabrać mi dowód, to zerwę przód i okleję znowu. Żadna filozofia

Fajnie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmmm dobre podejście...i sie dziwić że opinie o kierowcach BMW jest jaka jest.

Jak dla mnie to takiego powiiny za pierwszym razem wpisać do bazy by każdy wiedział że mial takie szyby a za drugim razem 5tyś kary.

Szerokości :D

Opublikowano

Jak dla mnie to takiego powiiny za pierwszym razem wpisać do bazy by każdy wiedział że mial takie szyby a za drugim razem 5tyś kary.

Nie wiedziałem, że szyby przyciemniają tylko kierowcy BMW :)) Przy przyciemnionych szybach, auto w lato się tak nie nagrzewa, a zimną dłużej trzyma ciepło. Taki jesteś przekonany do przepisów prawa, może przypomnij sobie o kreowaniu opinii o kierowcach BMW, kiedy któryś z nich na 50 będzie leciał 150, bo starą rozje...ą e36 niczym więcej niż prędkością nie może zaimponować :) Co do szyb, to uważasz że bezpieczniejsze jest to, że zgode z prawem jest nawet zamalowanie na czarno tylnej szyby i 2 tylnych bocznych, niż delikatne przyciemnienie szyb przednich :) Bezpieczeństwo samochodu na drodze, to przede wszystkim rozum jego kierowcy oraz ograniczone zaufanie co do innych. Mogę Cię zapewnić, że przy tak przyciemnionych szybach widoczność jest bardzo dobra :) no chyba że w szczerym polu o 2 w nocy chcesz ósemki tyłem robić, wtedy jest troszkę gorzej :)

Opublikowano

Zgadzam się z tobą w 100% za drugim razem kara taka że klient się nie pozbiera...wiocha jakich mało są normy jakieś czasem widać te kadtedy a szyby 100% przyciemnione a to że w bmw można? taka sama wiocha.

I niech nikt mi nie wmawia że widoczność jest taka sama od środka.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

DElikatne przyciemnienie to ja rozumiem. Ale jak jest już tak ciemno żę nic nie widać a wieczorki to już masakra....raz mnie kiedyś potrącił aki cymbał to cofał i ni hu..nie widział nic przez szybę, mimo ze parkink oswietlony...Moim zdaniem jak jest zgodne z jakimis przepisami to ok, ale jak już ktoś przekracza...karać i to ostro.

PZDR>

Opublikowano (edytowane)

Zgadzam się z tobą w 100% za drugim razem kara taka że klient się nie pozbiera...wiocha jakich mało są normy jakieś czasem widać te kadtedy a szyby 100% przyciemnione a to że w bmw można? taka sama wiocha.

I niech nikt mi nie wmawia że widoczność jest taka sama od środka.

Zgadzam się z kolegą widoczność nawet w tylnych szybach jest ograniczona wiem to z autopsji

p5kx1KFRj

mam przyciemnione tylko tylne szyby i przy czarnej podsufitce jest dość ciemno :D

Edytowane przez lts77

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Opublikowano
No właśnie, cofał. Czyli wszystko zgodne z przepisami, a i tak nic nie widział :) o to mi chodzi że robiąc coś zgodnie z przepisami, możesz więcej szkód narobić niż delikatnie "niezgodnie z przepisami" przyciemniając przód :) Nikt też nie mówi o przyciemnieniu przodu jak trumny. Teraz jest już ciemno, ale jutro podeślę tu zdjęcia z opuszczoną do połowy szybą przyciemnioną w mojej e90 i z szybą nie przyciemnioną w bo w Exeo ST nie mam przyciemnionych szyb :) Aż tak dużej różnicy nie ma.
Opublikowano (edytowane)
Zgadzam się z kolegą widoczność nawet w tylnych szybach jest ograniczona wiem to z autopsji

p5kx1KFRj

mam przyciemnione tylko tylne szyby i przy czarnej podsufitce jest dość ciemno :D

Widzisz kolego, ja mam jasny środek więc u mnie nie jest to tak problematyczne :) Wydaje mi się że masz mocniejsze przyciemnienie niż ja :)

10887781_422949491192930_2025551847_n.jpg?oh=6cf082e28a59d422ec38368465bb4d33&oe=54A99FB2&__gda__=1420338210_45c40a52013c2a60c0a15a4605fcffb9

Edytowane przez luki19921
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No właśnie, cofał. Czyli wszystko zgodne z przepisami, a i tak nic nie widział :) o to mi chodzi że robiąc coś zgodnie z przepisami, możesz więcej szkód narobić niż delikatnie "niezgodnie z przepisami" przyciemniając przód :) Nikt też nie mówi o przyciemnieniu przodu jak trumny. Teraz jest już ciemno, ale jutro podeślę tu zdjęcia z opuszczoną do połowy szybą przyciemnioną w mojej e90 i z szybą nie przyciemnioną w bo w Exeo ST nie mam przyciemnionych szyb :) Aż tak dużej różnicy nie ma.

Cofał, ale przejechał mi przednimi kołami, po przez przednią boczną szybę też nic nie widział.

PZDR>

• 1 rok później...
Opublikowano
Panie bendziesz jechal do Warszawy zeby przyciemniac szyby nie wyglupiaj sie W Bielsku sa z 5 firm w Pszczynie czechowica praktycznie malo kto chce wyciagac za wielki ryzyko