Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich,

Jestem właścicielem E30, która budowałem już ponad rok czasu. Auto mocno zmodyfikowane i w pełni odrestaurowane. Auto zapoczątkowało nowy etap w życiu,

właśnie sprzedaję swoją Mazdę 3 i zaczynam poszukiwania BMW e91.

Znalazłem taki oto egzemplarz : http://otomoto.pl/bmw-320-m-pakiet-skora-navi-bi-xenon-C27911506.html .

Czy ktoś z forum wie coś o tym aucie ? Mam VIN od sprzedającego, wszystko się teoretycznie zgadza. Przynajmniej jeśli chodzi o wygląd i wyposażenie.

Wiem jaką opinie mają komisy z Gniezna ale każdemu może trafić się dobre autko więc to mnie nie odstrasza. Mam tam kilkaset kilometrów dlatego pytam was o zdanie. Auto nie jest drogie ale tanie też nie :) Po rozkodowaniu Vinu wiem, że rocznik to 2007 grudzień, nie tak jak podał sprzedający 2008 ale to typowa sztuczka.

Wiecie coś więcej ?

Pozdrawiam, Rafał

Edytowane przez radzi89
Opublikowano
Nie kupuje się samochodów w Gnieznie. Na forum było już wiele wycieczek z których nikt nie wrócił zadowolony, włącznie ze mną. Ale podobno cuda się zdarzają :D Zdjęcia zawsze bardzo się różniły ze stanem faktycznym, więc bez wizyty na miejscu nie ma co gdybać. Formułka na końcu opisu może wskazywać, że zobaczysz tylko coś podobnego do przedstawionego na zdjęciach.
Opublikowano
Włochy. A tutaj VIN

WBAVU51000A305740

Wiedziałem że przez Niemcy to był tylko tranzyt, lub kupiony u turka w Berlinie. Pierwszym właścicielem w Niemczech był turek który nawet nie zdąrzył go przerejestrować.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
I tak szybko przez te Niemcy jechał, że wywiało mu uszczelki zderzaka pod maską - pewnie na autostradzie :duh:
Opublikowano

Taa ten dopisek optymizmem nie napawa. Auto sprowadzone z Włoch i komis tego nie ukrywa, czemu wpisali Niemcy tego nie wiem.Włoskie pochodzenie jest mi obojętne, sprowadziłem kiedyś E39 z Włoch i byliśmy bardzo zadowoleni. Ślad we Włoskim ASO jest i jak na razie wszystko pozytywnie. Zobaczymy co z tego wyjdzie, trzeba będzie zrobić wycieczkę. Jedno E91 w Szczecinie oglądałem i okazało się syfem. Mam nadzieję, że to będzie dobre. Nie odstraszają mnie stłuczki czy coś takiego, ważne aby aut było proste i ładnie zrobione nawet jeśli jakaś przygoda tam była.

Jakich uszczelek brakuje ? Nie znam się na E90 więc każda informacja jest dla mnie ważna :)

Opublikowano
...nie kieruj się "sladami" we włoskim ASO bo auto z pełnym serwisem i realnym przebiegiem ( nie mylic ze stanem licznika ) nie opuszcza Italii ... Gniezno jest miejscem na "odpady z Berlina" wraz z cudami akcyzowymi ...
Opublikowano
Gdybanie, gdybaniem. Trzeba pojechać zobaczyć. Mówienie, ze wszystko z Włoch jest be albo z Gniezna jest śmieszne bo ja jakoś mogłem kupić dobre auto sprowadzone z Włoch i jeździliśmy nim 5 lat bez problemów :) O zgrozo miało też całą dokumentacje serwisową :) Niestety teraz nie mam 200 tysięcy żeby kupić nowe auto w salonie :) Tym bardziej, że utrzymuje obecnie 4 auta.
Opublikowano

Ja też nie przejmowałbym się pochodzeniem auta - większość moich aut pochodziła z Italii i jedyne co im trzeba zarzucić to to, iż na potęgę lakierują samochody i to zazwyczaj niechlujnie, nawet praktycznie nowe auta.

Tylko nie lubię ściemy sprzedających z tym, ze auto z Niemiec i w dodatku odmłodzone - ale do tego się już przyzwyczaiłem

Chodzi mi o dwie uszczelki które przechodzące ze zderzaka na lampę po obydwóch stronach

Opublikowano
Ok już wiem o jakie uszczelki chodzi :) Zobaczymy co wyjdzie na miejscu. Ani się nie napalam ani nie nastawiam negatywnie. Zobaczę też ich inne auta i E90 którą mają wystawioną, po wszystkim napiszę relację z oględzin :)
Opublikowano

Składanie Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAVU51000A305740

Kod typu VU51

Typ 320D OL (EUR)

Typoszereg E E91 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik N47

Pojemność skokowa 2.00

Moc 130

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka LEDER DAKOTA/BEIGE (LCB4)

Data prod. 2007-12-11

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S1CBA CO2 UMFANG Zakres CO2

S1CCA AUTO START STOP FUNKTION Auto start/stop function

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2MEA M LM RAEDER DOPPELSP. 194 M MISCHB. Obr. BMW, st. le. M podw. spr. 194

S2PAA RADSCHRAUBENSICHERUNG Zabezpieczenie śrub kół

P337A M SPORTPAKET M Pakiet sportowy

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S4MGA INTERIEURLEISTEN ALU GLACIERSILBER Listwy wewn. alum. glacier-silber

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control z tyłu (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S704A M SPORTFAHRWERK M Podwozie sportowe

S710A M LEDERLENKRAD M Kierownica skórzana

S715A M AERODYNAMIKPAKET Pakiet areodynamiczny M

S760A INDIVIDUAL HOCHGLANZ SHADOW LINE Wysoki połysk Shadow-Line

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

S845A AKUSTISCHE GURTWARNUNG Akustyczne ostrzeżenie o pasach

S855A SPRACHVERSION ITALIENISCH Wersja językowa, włoski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S884A ITALIENISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa w jęz. włoskim

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Gdybanie, gdybaniem. Trzeba pojechać zobaczyć. Mówienie, ze wszystko z Włoch jest be albo z Gniezna jest śmieszne bo ja jakoś mogłem kupić dobre auto sprowadzone z Włoch i jeździliśmy nim 5 lat bez problemów :) O zgrozo miało też całą dokumentacje serwisową :) Niestety teraz nie mam 200 tysięcy żeby kupić nowe auto w salonie :) Tym bardziej, że utrzymuje obecnie 4 auta.

...pytasz o opinie to dostajesz ... i nie gdybanie ale tu nie miejsce na nazwiska handlarzy ... znam włoskie auto z licznikiem cofniętym o 150.000km i jeżdzi bez problemów ale nie tylko wg. mnie nie o to chodzi ...powodzenia

Opublikowano

Auto z takiwyposazeniem i przebiegiem nie trafia do pl przynajmniej z Niemiec .

Odpowiedz? Bo nikt go nie kupi ,jest takie drogie .

A zakup auta z Wloch można porównać z sexem w tajlandi bez gumy i po powrocie do Polski nie mieć AIDS

Game Over :cool2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
No niestety ale pytałem o opinie o aucie, a nie o Włochach, Niemcach, sprowadzaniach, kosztach itd. Rzeczowa opinia to dla mnie : byłem widziałem, wstawiona ćwiara odpuść :) Sam jestem moderatorem na forum Mazdy, prowadzę je od lat, miałem w życiu sporo samochodów. Fajnie, że przestrzegacie przed komisami z Gniezna bo to wzmaga ostrożność ale w zakupie auta liczą się dla mnie konkrety :)
Opublikowano
Niestety chyba nigdy nie zrozumiem tego typu uprzedzen ;) jak dla mnie w kazdm miescie mozna kupic szrota i dobre auto. Ne mowie, ze to jest dobre ale generalizowanie jest dla mnie wolne od jakiegokolwiek śensu ;) tak samo za granica Polacy to brudasy i zlodzieje, ja jakos znam tez uczciwych i na poziomie :roll: chociaz moz jestem dziwny :roll:
Opublikowano
W tym przypadku uprzedzenia są jak najbardziej zasadne. Skoro ty nie przyjmujesz ich do wiadomości to, pozostaje jechać i osobiście się przekonać. Jak wcześniej napisałem, cuda się zdarzają, nawet w Gnieznie.
Opublikowano
Na tą chwilę uszczelki pod maską są dla mnie jakimś alarmem. Pochodzenie, lub komis w Gnieźnie mnie nie odstraszają bo uważam, że wszędzie można kupić złom i wszędzie się trafi dobre auto :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Znajomy radca prawny ma baaardzo wiele spraw dotyczących "dobrych aut" w Gniezna :) Poza tym tamtejsi handlarze latami bardzo ciężko pracowali na obecną opinię.

Skoro się uparłeś to jedź, sprawdź i podziel się spostrzeżeniami.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pełna zgoda że strucla można kupić wszędzie . Ja osobiście w 1995r na czwartkowej giełdzie w Poznaniu kupiłem od handlarzy z Gniezna 318is coupe e36 1993r była delikatnie uszkodzona w tyłek, zadatkowałem, auto przywieźli mi do kielc w sobotę na lawecie, okleili elegancko tylną klapę taśmą żeby deszcz nie zabrudził wykładzin itd... pomyslałem, to mi się podoba! Jakież bylo moje zdziwienie kiedy poodklejałem taśmy i zobaczyłem że z bagażnika zniknęło dosłownie wszystko, komplet kluczy, hak wkręcany, trójkąt, klin pod koło, lewarek a nawet koło zapasowe na alu feldze :mad2: Okradli auto też z ori akumulatora i apteczki. Na giełdzie auto miało jeszcze wszystko bo było jeden dzień w kraju, później już mieli czas na szaber no i mieli praktycznie sprzedane auto, dlatego dla mnie Gniezno to też całkowita porażka na zakup BMW. Wtedy nie było gdzie wyć z bólu, nie było forum bmw :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na tą chwilę uszczelki pod maską są dla mnie jakimś alarmem. Pochodzenie, lub komis w Gnieźnie mnie nie odstraszają bo uważam, że wszędzie można kupić złom i wszędzie się trafi dobre auto :)

Kolego. Po co w ogóle rozpocząłeś temat skoro nic Ci nie przeszkadza w tym aucie z Gniezna? Wszelkie argumenty kolegów Cię nie przekonują i każdy zbywasz tekstem, że nie lubisz uprzedzania się.

Auto jest prawie na pewno po dzwonie, dla Ciebie spoko.

Szansa, że nie ma cofnięte chociaż 100 tys z licznika jest znikoma, pewnie też dla Ciebie spoko.

Handlarz kłamie z datą produkcji prawie o rok, jak widać też spoko.

Kłamie, że fura pochodzi z Niemiec (od pierwszego niemieckiego właściciela!!!), a faktycznie z Włoch. Też spoko.

To w czym problem ma być w tym aucie? Kradzione? No to sprawdź czy nie kradzione i łykaj, bo przecież nie ma znaczenia jaką ma historię to auto, bo Ty nie lubisz się uprzedzać do stada oszustów z Gniezna i okolic. Oni niczym innym się nie zajmują, a jak ktoś pisze, że w Gnieźnie, Pleszewie itd kupił dobre auto, to znaczy, że jeszcze się nie zorientował, że tak naprawdę nie kupił dobrego auta i tyle w temacie. :)

Nawiasem mówiąc ciekaw jestem co oznacza to zdanie "Samochodem można wracać na kołach, ubezpieczenie + tablice rejestracyjne na przejazd!!!!!!!!!!!!!!". Jakie to auto ma tablice? Plastikowe ze znakami spisanymi z dowodu włoskiego czy coś? Jeszcze jakby to auto było z Francji to mimo, że w sumie nie wolno jeździć wyrejestrowanym autem, to jeszcze większość policjantów nie widzi w tym problemu i jak auto ma oryginalne tablice francuskie to puszczają. Ale co oni zakładają przy aucie z Niemiec???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może kradzione też spoko :mrgreen:
Opublikowano
Zakładając temat oczekuję, informacji od kogoś kto np. widział to auto. Ewentualnie wiadomości słuchaj jestem z Gniezna podjadę zobaczyć. Tak to działa na forum Mazdy i Jeep`a na których regularnie się udzielam. Informacje o uszczelkach przydane - trzeba zwrócić szczególną uwagę na przód. Reszta to przykro mi ale wróżenie z fusów... Przebieg z zapisków w bazie BMW wygląda na realny. Jadę z mechanikiem, bierzemy komputer. Niestety ale mając ograniczony budżet na auto trzeba po prostu szukać. Wszystkie w okolicy widziałem i nie są to takie auta jakie by mnie satysfakcjonowały. Rozumiem, że tamtejsi handlarze mają złą opinię - pewnie sami na to zapracowali ale bądźmy szczerzy -którzy handlarze samochodami w naszym kraju mają nieskazitelną opinię ? Nie rozumiem dlaczego się spinacie, że ktoś szuka auta ? Wskażcie podobny egzemplarz z super pewnym pochodzeniem to sprawa będzie jasna :)