Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moim problem wcześniejszym było że przyciskiem z kluczyka nie reagował na zamykanie i otwieranie samochodu tylko bagażnik można było otworzyć za pomocą przycisków(kluczykiem w drzwiach sie dalo zamykac i otwierac) przyciskiem w kabinie auta też nie otwierał samochodu czytałem w internecie że chodzi o moduł komfortu tak więc przeczyściłem przekaźniki w owym module założyłem go i teraz samochód za każdym naciśnięciem w przycisk otwiera samochód(pozytywnie) ale niestety nie chce go zamykać ani z przycisku na kluczyku ani kluczykiem w drzwiach ani w kabinie. Dodam że zamykają się tylko drzwi kierowcy a w reszcie drzwi rygle poruszają się jakby chciały a nie mogły.

Także samochód teraz otwiera się bez problemowo ale nie chce zamknąć oprócz drzwi kierowcy bo w nich rygiel normalnie opuszcza i podnosi. Chciałbym się dowiedzieć czy mam dalej drążyć temat modułu komfortu czy to mogą być siłowniki czy jeszcze co innego?

Pozdrawiam

Opublikowano
miałem tak samo. dopiero wymiana załatwiła sprawe czyszcenie nie dało prawie żadnego rezultatu. możesz jeszcze spróbować zaprogramować kluczyki ale wątpie że to pomoże raczej musisz wymienic przekazniki
Opublikowano
Mała szansa by padło tyle siłowników naraz. Spróbuj na początek wymienić przekaźniki odpowiedzialne za zamykanie.

Dzięki to było dla mnie ważne bo już rozmyślałem żeby rozkręcać drzwi i sprawdzić napięcie tych siłowników.

miałem tak samo. dopiero wymiana załatwiła sprawe czyszcenie nie dało prawie żadnego rezultatu. możesz jeszcze spróbować zaprogramować kluczyki ale wątpie że to pomoże raczej musisz wymienic przekazniki

Programowałem kluczyk ale nadal to samo u mnie czyszczenie przekaźników dało że samochód się otwiera z kluczyka i w kabinie przycisk działa wcześniej nic nie reagował.

mam taki przekaznik na stanie

Na allegro stoją po 30zl a ja zamówiłem już w elektronicznym po 15zl za sztuke, dwa wymieniam bo dziwne że przy otwieraniu jeden cypelek chodzi w przekazniku i otwiera auto a przy zamykaniu chodzą w drugim dwa cypelki w przekazniku a samochod nie zamyka tylko drzwi kierowcy w reszcie drzwi rygle tylko poruszają się. Po majówce dotrą do mnie przekaźniki i napisze w tym temacie czy rozwiązało to ten problem.

Opublikowano
U mojej żonki w e46 też mam problem z zamykaniem tzn nie zamyka sie z pilota otwiera sie normalnie bagażnik tez , ale zamknąć juz sie nie chce czy to też moduł komfortu ?bo musze zamykac z kluczyka przyciskiem sie nie da
Opublikowano
U mojej żonki w e46 też mam problem z zamykaniem tzn nie zamyka sie z pilota otwiera sie normalnie bagażnik tez , ale zamknąć juz sie nie chce czy to też moduł komfortu ?bo musze zamykac z kluczyka przyciskiem sie nie da

Masz identyko jak ja teraz mam napewno któryś z dwóch przekaźników nie działa od centrala w module komfortu ja bym na Twoim miejscu przeczyścił styki w przekaźnikach a jak dalej będzie to samo to wymień przekaźniki.

Opublikowano

U mnie jakaś kumulacja... coś się pogruchotalo w podnośniku szyby pasażera - szyba przyklejona na taśmę by nie opadała, drzwi nie można otworzyć bo awaria centralnego także boczka też nie zdejmę by postawić diagnozę podnośnika, przekaźniki do wymiany... przeczyściłem styki zgodnie z instrukcją i ani lepiej i ani gorzej więc przynajmniej wiem, że nic nie popsułem w pakiecie - zamówiłem dwa przekaźniki i będę szukał w majówkę jakiegoś fachowca od lutowania... chyba, że jest ktoś z Wrocławia kto chciałby pomóc koledze w potrzebie... mam nadzieję, że przekaźniki dojdą we wtorek... jak coś to piszcie na priv... :)

Aha... objawy zamka: mogę otworzyć jedynie drzwi kierowcy z kluczyka i zamknąć je z guzika na konsoli - 3 pozostałe drzwi bez żadnej reakcji... więc dlatego stawiam na te 2 przekaźniki...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Po majówce dotrą do mnie przekaźniki i napisze w tym temacie czy rozwiązało to ten problem.

Wymieniłem dwa przekaźniki chociaż nie działał tylko ten od zamykania ale nie wiadomo było kiedy ten drugi klęknie a przekaźnik nie jest drogi.

Po wymianie bunia otwiera się i zamyka prawidłowo :)