Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam zamiar sprzedac auto, i jestem ciekaw ile wg Was jestem w stanie wziąć za auto. Jest to E39 520i z roku 1999, przebieg 300 000 km. W aucie jest instalka LPG BRC zalożona pare miesięcy temu. Z wyposażenia głównie climatronic, czarna skóra, podgrzewane fotele, pelna elektryka, itp. W aucie zrobione jest kompletne zawieszenie, nic nie puka, wymieniona chłodnica wraz z wszystkimi uszczelkami, ogólnie auto sprawne i na tą chwile nie wymaga wkładu finansowego. W jakich widełkach cenowych realnie moge wystawić auto ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bez zdjęć będzie ciężko więcej powiedzieć, nie wiadomo jak się prezentuje. Jaką masz skrzynie?

Widełki cenowe z allegro to od 10 tyś do prawie 18tyś za naprawdę takie w stanie igła, więc rozrzut jest spory.

Pokaż maszynę, to coś pomyślimy :8)

Opublikowano
zawieszenie robione jest na zamiennikach ale z tego co mechanik mówil nie jest to najtańszy szit z allegro tylko kazalem mu wsadzić troche lepszą półkę. Instalacja BRC, zrobiłem na niej kilka tysięcy kilometrow. Jeśli chodzi o wygląd - czarny metalik, przyciemnaine tylne szyby, zmienione lampy przód tył na poliftowe nówki sztuki Depo. Auto jest po profesjonalnej polerce więc lakier jest w stanie bardzo dobrym, z tego co wiem auto nie było nigdzie malowane. Mam też pytanie z innej beczki, czy to auto może dużo starcić na wartości prze najbliższe dwa trzy lata ? bo jeżeli za te dwa czy trzy lata to auto będzie warte nie więcej jak 7000 zł to sprzedam teraz, jeżeli utrata będzie powiedzmy 1000 zł na rok to sie zastanowie. Generalnie największą utrate to auto ma za sobą, ale jak one będą trzymać wartość dalej ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do cen rynkowych za parę lat to zaczekaj, zaparzę sobie sypaną kawę, bez tego ciężko mi się wróży :lol:

Zamienniki - z tego co czytam na tym forum to padają bardzo szybko, kilka razy szybciej od oryginałów (nie ma górnej półki, jest zamiennik albo ori) + Depo (przez chwilę ok, ale szybko się zużyją).

Jak koś się zna to odrazu powie Ci, że za kilka tyś km będzie musiał zainwestować w naprawę zawieszenia, bo długo nie uciągnie na polsich drogach, a Depo za parę lat będą świecić jak postojówki.

Kolejna rzecz, inwestycja w gaz bez sensu, pewnie jeszcze Ci się nie zwróciła (zalaży też ile km robisz). Ale nikt o zdrowych zmysłach nie uwieży, że przejechałeś kilka tyś km na gazie, wpakowałeś w to kupę kasy i nagle sprzedajesz. Chyba, że naprawdę Cie ciśnie z kasą... ale prawie każdy sprzedający tak mówi ;)

Cokolwiek zdecydujesz - powodzenia :)

Powyższe wypociny bazują na moich doświadczeniach z okresu poszukiwań mojej obecnej, ale co człowiek to inne podejście, może znajdziesz kupca za dobrą kasę.

Opublikowano
kurde aż tak szybo lecą te zamienniki ? na zawieszeniu zrobiłem 15 000 km i na razie nic nie puka itp wszystko ok, ciekawe czy faktycznie taki lemforder wytrzyma dużo dlużej bo też słyszałem że wahacze nie raz lecą po 20 000 km
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój mechanol na jesieni wymieniał łączniki stabilizatora i twierdzi, że wszystko jest na częściach z fabryki (co potwierdza wyciąg z historii), a 150k km ma udokumentowane (z czego 15k po polskich dziurach) i jeszcze nic nie kwalifikuje się do wymiany.

15 tyś km to trochę mały przebieg, żeby porównywać ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.