Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

o proszę, byłem pewien, że są :P no to jedna rzecz z głowy, dzieki za informacje, tak to bym zamowil te zaslepki i by mi sie walaly, poczytałem i rzeczywiscie dopiero w m47n były :]

WĘŻYKI PODCIŚNIENIA :mad2: - jaka średnica? chodzą różne teorie, niby średnica nie powinna mieć specjalnego znaczenia ale może są osoby, które mają np. 3mm i 4mm i mogą się wypowiedzieć? ; p

Opublikowano
bierz te, które mają średnicę wewnętrzną 3mm a zewnętrzną 7 lub 8 mm. Ja u siebie mam takowe Gates'a w oplocie, wyglądają jak OE i w sumie to po wymianie jakoś rok temu po zakupie zapomniałem o nich całkiem.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Kupiłem 3 metry wężyka, ma wewnętrzną średnice 3,2mm , powinny być okej z tego co czytałem. Przy okazji nabyłem szmatki, pędzelki i benzyne ekstrakcyjna i przy wymianie wezyków wyczyscze kolektor, egr i intercooler.. może dostanie więcej powietrza :)

Wydaje mi się, że ciagle trzyma mi hamulec reczny na lewym kole, tłoczek od hamulca lekko zardzewial i sie zablokował jak auto stało, ale wszystko zostało wyczyszczone i poskładane do kupy.. mimo wszystko nadal kontrolka się zapala od czasu do czasu, nawet jak nie zaciągne recznego tylko zostawie auto na biegu i odpale na nowo. Czasem sie swieci na desce, czasem nie - ale lewa tarcza ma widoczny lekki rant po około 2-3 tyś km od nowości :!: , auto pali na trasie w granicach 7L i mysle, że w tym moze lezec problem.. Tłoczek lekko zardzewial jak auto stało, ale wszystko zostało wyczyszczone i poskładane do kupy.. mimo wszystko nadal kontrolka się zapala od czasu do czasu, nawet jak nie zaciągne recznego tylko zostawie auto na biegu i odpale na nowo.

Pozdrowionka.

Opublikowano
Tylko, że to nie VW, tutaj zacisk hamulca nożnego nie ma nic wspólnego z hamulcem ręcznym, który jest realizowany poprzez szczęki umieszczone w tarczobębnie. Także jeżeli blokuje Ci tarczę i masz podejrzenie, że zużywa się ona szybciej, to problem może bardziej dotyczyć hamulca właśnie nożnego. Zacisk mówisz wyczyszczony, ale czy nie było korozji na powierzchni pracującej tłoczka? poskładane na nowych uszczelnieniach? Odpowietrzone po robocie w prawidłowy sposób?

Opublikowano

Carl0s, widzę, że też jesteś z koszalina :cool2:

Zapieczony hamulec był robiony u andrykowskiego na gnieźnieńskiej, raczej nie powinni robić tam lipy :) Wszyscy raczej sobie chwalą ten warsztat mimo sporych cen.

Pozdrawiam kolege z koszalina i łącze się w bólu mieszkania w takiej dziurze :D

Opublikowano

U Andrykowskiego? Hm, nie mam dobrego zdania o tym zakładzie. Kiedyś, jeszcze za czasów Bosch, to trzymali poziom. Teraz to on w zasadzie robi lipę, bardziej się przejmuje swoim E31 niż autami klientów. Niby zacisk prosta sprawa, ale no właśnie - niby, bo kilka rzeczy można zrobić źle.

A co do koszalina - ja nie narzekam, mimo, że faktycznie dziurowate toto. Ale - dramatu też nie ma ;). A od kiedy otworzył się warsztacik ze stanowiskami "na godziny", to nawet przyjazne miasto się zrobiło ;).

Opublikowano

A to pierwsze słysze, gdzie mozna ten warsztat znaleźć>? :)

W sobote przy okazji dlubania poprosze kolege, który ma trochę więcej pojecia żeby zajrzał w te hamulce, może coś rzeczywiscie namotali

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam :]

Napisałem na giełdzie, ale napisze i tutaj

Miałem pewien nieprzyjemny incydent, a własciwie to kolega, który chciał 'się przejechać', potrzebuje sporo gratów do E46 320d sedana, preferowany kolor blach ORIENTBLAU METALLIC, właściwie nie wiem czy nie lepiej wziąc jakiegoś angola na przeszczep, ale niżej lista:

MASKA

ZDERZAK KOMPLETNY

BŁOTNIK PRAWY

BŁOTNIK LEWY

SPRYSKIWACZE NA LAMPY + LISTWY

ORI XENON BOSCH PRAWA

ORI XENON BOSCH LEWA

GRILL

PRAWA TYLNA LAMPA

KOMPLETNY PAS PRZEDNI

KOMPLETNA CHŁODNICA

INTERCOOLER

i pewnie jeszcze sporo dojdzie jak rozetne i otworze maske.. kontakt na PW, dzięki.

Opublikowano
Jedź do Damiana w Starych Bielicach, o ile pamiętam to miał granatowe E46 bez silnika za garażem, nie pamiętam czy to był orient akurat, ale ceny ma w miarę dobre.

Opublikowano
To tam, gdzie stoi masa rozbebeszonych E36 pod domem? Już wcześniej myślałem, żeby się tam udać ale to dopiero jutro, jak będę miał wolne.
Opublikowano
Tak tak, dokładnie tam, zaraz za zjazdem do salonu Hondy.