Skocz do zawartości

e39 528i 1998 problem po wypadku.

mateos182

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam taki problem wystrzeliła mi poduszka kierowcy przy małym uderzeniu nie mogę odpalić auta kontrolki swieca jedynie zauważyłem ze ciągle pokazuje D i nie przełącza skrzyni na p ani inaczej czego to może być powód.prosze o pomoc

E36 1.8is 93r ---bylo

E36 1.8tds 96r---bylo

e39 523i 96r---bylo

e36 touring 325tds 1999r---obecnie

• Zasłużeni forumowicze
Znajomy miał coś podobnego w swoim Oplu automacie ,po małej stłuczce nie mogliśmy nawet auta zepchnąć z ulicy :evil: .Jakiś tryb awaryjny się włączył czy coś .

• Zasłużeni forumowicze

Najprawdopodobniej wypaliła ci klema pirotechniczna (w bagażniku na akumulatorze, biegun +), sprawdź, a po drugie po dzwonie mogło się poblokować parę rzeczy, bez kompa może być ciężko.

Ale najpierw sprawdź ta klemę.

Musze tym samochodem wrocic a wiec tak:

Po przekreceniu kluczyka kontrolki swieca wajcha z biegow przezuca tryby skrzyni na D auto idzie pocisnac i na N na P stoi zablokowane,Na desce ciagle pokazuje D jutro bede wiedzial czy auto posiada kleme pirotechniczna.Czy idzie jakos kompa zresetowac?Dzwonilem do Mobilklimatu niby klema nie ma nic wspolnego bo biegi musialy by sie przezucic.Wodzik i linka jest na miejscu jadac jechalem na D i od wypadku tak zostalo nie da sie zmienic:/

A dokladnie tak wyglada klema:

http://img23.imageshack.us/img23/6369/v9398.jpg

E36 1.8is 93r ---bylo

E36 1.8tds 96r---bylo

e39 523i 96r---bylo

e36 touring 325tds 1999r---obecnie

Nie ma klemy pirotechnicznej. Wrzucam Ci link z sąsiedniego forum i tam niżej jest fotka jak ona wygląda. http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=1&t=86677 Co do resetowania bez kompa masz tutaj. Ja testowałem i polepszyło mi się tym, że skrzynia zaczęła płynniej biegi zmieniać viewtopic.php?f=15&t=44027&hilit=reset