Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam problem jest taki iz moje auto slabo rozwija predkosc jak 1.9 diesel co jest grane ,na wyprzedzaniu nawet dymka nie pusci ale w trasie te 220 spokojnie pociagnal ,co jeszcze jak przelacze na manual to jak wyprzedzam to na 3 biegu w miare sie zbiera a jak przelacze na 4 to taki zaduszony nie chce isc .pomocy
Opublikowano
po co zakladasz taki sam temat ? :duh: :mad2: Szukales w ogole na forum? Sprawdzales mozliwe przyczyny tak jak dostales odpowiedzi w poprzednim temacie?

http://s25.postimg.org/fhz6cbo73/podpis_forum.jpg

Mieszkasz w Holandii? Zajrzyj tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=208939 Mój Individual >>klik<<

Zamienię 2szt BBS RS 700 8,5Jx18 za 2szt BBS RS 701 10Jx18, bądź deal na 19" ACS Type III

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam zamierzam wymienic olej ,ale ktora tabliczka jest wazna do spisu numerow ta calkiem pod cpodem czy z boku na skrzyni i ktore numery ,acha i kolej ma warsztat z wymianami olejow i twierdzi ze moze bez problemu mi wlac elf ,czy ja moge taki wlac czy jak????pozdrawiam
Opublikowano

krzysiu050782 miałem taki problem. Faktycznie poszukaj w tym temacie co napisał ci bartos81 ale u mnie wyglądało to tak.

Jak był zimny to elegancko zapalał i w sumie też i elegancko jeździł lecz gdy się rozgrzał to robił się mułowaty i jak bunie zgasiłem to nie mogłem odpalić.

Podłączyłem eleonorę :-) więc pod INPE i okazało się że pompa wstępna paliwa byduje tylko 0.7 bara na rozgrzanym silniku a na zimnym 1.5- 1.7 bara.

Ciśnienie jakie powinna budować pompa wstępna paliwa to 4 bary na wolnych obrotach na rozgrzanym silniku i do 6 barów jak wciśniesz pedał gazu w podłogę.

Tak więc zacznij od pomiarów paliwa dochodzącego na filtr bo tam jest czujnik ciśnienia. Jeśli okaże się że masz ciśnienie mniejsze niż 2.5 bara na wolnych obrotach to wymieniaj pompę paliwa i bunia zacznie znowu wozić twoje 4litery jak należy.

• 1 miesiąc temu...