Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka...

Od 2 dni zauważylem dziwna prace silnika na wolnych obrotach..... Silnik pracuje tak jakby delikatnie falowaly obroty, ale jest to odczowalne na budzie i slyszalne, wskazowka od obr stoi normalnie, auto tez jezdzi normalnie, nic sie nie dzieje poza tymi niby obrotami. Dzieje sie tak nieraz jak dojade do swiatel lub sie zatrzymam.

Ma ktoś jakieś wizje ? Czy coś sie zaczyna sypac?

Programowanie/Obróbka CNC - Fanuc/Sinumerik/Heidenhain
Opublikowano
tzn rozszczelnil sie ?
Opublikowano

Ja tak miałem jak kupiłem swoją przeszło 2 lata temu, w zimie uznałem że może się zdarzać ale w maju już się przestraszyłem, termostaty były ok, poduchy też wtedy wymieniłem, na przelewach nic nie wyszło - poprostu dałem sobie 2-3 miesiące czasu i obserwowałem czy wartości ( teraz niepemiętam który to był wtrysk ) się znacznie pogarszają - pogarszały się to wymieniłem - na używkę, przestało "drgać i podrygiwać" na postoju.

Sprawdź jeszcze czy z wydechem jest wszystko ok i poduchami.

Opublikowano

mam podgrzewacz.. ale temp mam ustawiana na 16 st, i dzieje sie tak na rozgrzanym silniku takze podgrzewacz chyba odpada ....

Podychy musze wymienic bo zabieram sie za to juz od hohoho, ale niewiem czy sa wywalone, to pedzie zabieg profilaktyczny....

Co do wydechu to wycinalem katalizatory i w miejsce pierwszego wspawalem rurke oraz wymienialem polaczenie elastyczne... Moze to byc od wydechu, jakies przemuchy ???

Co do wtryskow to musze zrobic ten test przelewowy... ile i w jakim czasie wtryski powinny przelac? I czy nic sie wiejej nie sypnie jak cos z wtryskiem bedzie nie halo, bo mowie dzieje sie tak od czasu do czasu, od niedzieli do dzis zauwazylem taki objaw z 4 razy ....

Opublikowano

Dzieje się ... u mnie też tak było ale nie ciągle, jak się nasiłiło + wartości w inpi się pogorszyły to wymieniłem.

U mnie teste przelowowy nic nie dał.

Opublikowano

Czyli podpiac sie najlepiej pod kompa i wtedy pokaze ktory wtrysk jest do wymiany ?? A jaki jest koszt regeneracji wtryskow, chodzi mi o wtryski od 136km.

Czyli musze zakupic kabelek na alle...

Opublikowano
Tak jak zlokalizowac zrypany wtrysk ?
Opublikowano
Bardziej przyjrzałbym się kątowi wtrysku i dawce paliwa. Do tego sprawdź czy objaw powróci przy odpiętym przepływomierzu. Wtryskiwacze pod system VP44 tylko na maszynie wysokociśnieniowej na: chrypienie, kroplenie(szczelność), ciśnienie, stożek rozpylenia.
Opublikowano

Własnie cięzko wyłapać kiedy to sie dzieje... .

Od niedzieli do wtorku miałem tak z 3-4 razy, od wtorku do dziś ani razu nic sie takiego nie dzieje....

Już nie wiem...