Skocz do zawartości

[e34] 525i problem z centralnym zamkiem

carlooos

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie szanowni forumowicze ,nie dawno zakupiłem e34 525i i mam mały ogromny problem z centralnym zamkiem otóż jak zamykam dzwi z kluczyka to odbija mi za każdym razem chociaż czasem zdarzy sie ze zamknie bezproblemowo. To samo z światełkami w pod sufidce raz swieca raz nie co ciekawe jak nie swieca to i tak centalny odbija . Krancówki podmieniałem , kable przy klapie patrzylem i wedlug mnie sa wporzadku , modul ten od elektronki rowniez podmienilem , przekaznki podmienilem i dalej raz odbija raz nie :cry: , bezpiecznki nie pala sie ,tak wiec nie wiem co to moze byc ,nie ma zadnej regularnosci w wieceniu sie tych lampeczek w podsufidce jak jej sie podoba to sie swieca jak nie to nie ,mądry głupi w tym wszystkim jestem ...

Tak więc pomożcie bo nic chyba sam nie wymysle coż to moze być :mad2:

Wiązke sprawdzałem i nie wydaje mi się żeby to ona powodowała problem choc nie wiem jak ja tak dokladniej sprawdzic . Dzisiaj jak podmieniłem moduł ten zielony to się światełka zaświeciły , po włożeniu kluczyka i przekreceniu w pozycje 1 zgasły na chwile i potem znów się zaświeciły -oczywiście wszystkie dzwi były zamkniete ,tak więc nic z tego dalej nie rozumiem ehh :?

Mam jeszcze 3 pytanka do Was ;] ,a mianowicie :

1.

http://imageshack.us/a/img835/3269/33253290.jpg

Cóż to jest za przekażnik i do czego słuzy bo z tego co widze jest dołożony i nie mam pojecia od czego jest - moze od alarmu ? (z tego co mi wiadomo byl dokladany jakis alarm ale zostal odlaczony )

2.

http://imageshack.us/a/img35/9788/68323718.jpg

Co to jest za gniazdo to na samym dole z lewej strony ?

3.

http://imageshack.us/a/img822/8978/91837646.jpg

Co to jest za wtyczka 4 pinowa no i gdzie sie ja wpina o ile sie gdzies ja wpina ;/

• 2 tygodnie później...

dobra tak wiec sam juz doszedlem mniej wiecej co jest co ale ciagle nie rozwiazalem problemu z centralnym otooz jak jade autem to swieci sie komunikat tur offen nie zawsze ale jednak przewaznie na nierownej drodze ale i tak zadnej prawidlowosci w wyswietlaniu sie komunikatu nie ma ,jak wlacze te swiatelka co nie powinny swieci w czasie jazdy to sie swieca ale pochwili zgasna a jak zgasna to wiadomo jest ze centralnym w tym momencie jest i tak za kazdym razem - raz dziala raz nie ,pojawi sie komunikat w trakcie jazdy to znaczy ze nie ma ale po jakis chwili centralny jest ,ciezka sprawa z ta elektryka ,w slupkach patrzylem te kable i sa dobre ,pozostaly mi drzwi przednie w sumie bo te tylne to watpie by cos tam w nich bylo nei tak no zastnawiam sie czy moze ten czarny modul z przodu ccm nie jest czasem uszkodzony gdyz pojawiaja mi sie rozne komunikaty pod zas jazdy .

Czy ccm jest odpowiedzialny za te swiatelka w pod sufidce?

• Zasłużeni forumowicze

Masz pewnie krańcówki wyrobione

viewtopic.php?f=68&t=178492

Wystarczy kombinerkami obrócić czarny bolec(bo on się wyrabia) tak by ucho drzwi zamka mocniej wciskało krańcówkę.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Tyle ze krancowke podmienialem u drzwi kierowcy i to nic nie dalo ;/ , pokombinuje jeszcze z docisnieciem drzwi kazdych pokoleji i zobace czy cos to zmienia czy nie ale krancowki pobracam we wszystkich drzwiach moze cos to pomoze , w kazdym badz razie nie zaszkodzi ;p

Napisze jutro czy cos sie zmienilo czy dalej jak "jej" sie zachce to zamknie a jak nie to nie hehe

• 4 tygodnie później...