Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja bym nie zosatwial auta w obce rece,zawsze cos moga wykrecic :duh:

Wedlug mnie tak zrobili je plyn zalecja wymieniac co dwa lata wiec przy okazji termostaty :mad2:

Chodz chris99 jemu juz trzymaja 3 lata :!:

Opublikowano

Nie no spokojnie, ten mechanik jest zaufany. Zostawiałem mu kilka razy auto i póki co nic się nie działo. Choć ja ogólnie nie jestem zbyt ufny :<

Płyn chłodniczy słyszałem, że co 5 lat się zmienia :) może bmw zaleca inaczej, ale bez przesady, skoro pomiar pokazuje, że nie zamarznie :)

Sprzedam:

1. Ekran, IDrive, radio, gniazdo aux do F30

2. Sprzedam tłumik do F30 328i z wersji sportline

Opublikowano

Mechanik przeprowadził diagnozę, nieprawidłowo pracował główny termostat który otwierał się za szybko, wymienił na gwarancji, wadliwy oddał do ASO na gwarancji (jest 2 lata).

Nie zapłaciłem złotowki, auto na postoju dochodzi do 90-91st. podczas jazdy widziałem max 92. Bardzo się cieszę;) bo na nowy też mam nową gwarancję. Jednak mechanik stanął na wysokości zadania, pierwszy raz reklamowałem cokolwiek u niego i się sprawdził, a z tym to różnie bywa u mechaników.

Sprzedam:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To na ile jest gwarancjia tych termostow?

ja sam kupowalemw aso i wymienialem ciekawe jak mam ja to reklamowac ,jak uwzgelenia reklamacjie?

Opublikowano

Jest 2 lata na 100%. Sam dzwoniłem do ASO się spytać przed akcją z moim mechanikiem i tak mi powiedzieli. Mój mechanik w ASO kupuje i też z nimi rozmawiał, kazali zwrócić ten który padł i dostał od razu nówkę, którą mi zamontował. Polecam sprawdzanie temperatur co 2-3 miesiące i przed minięciem gwarancji :)

Jeśli sam kupowałeś to w sumie nie wiem, na pewno moim zdaniem termostat będziesz mógł oddać do ASO jeśli jest wadliwy i Ci wymienią (tylko nie wiem czy od razu, bo może go będą musieli sprawdzić najpierw?).

Dlatego ja zawsze staram się mieć na fakturze części +robocizna bo wtedy podczas reklamacji mechanik/ASO bierze całość na siebie i za nic nie płacę. W Twoim przypadku sam kupowałeś termostaty więc mechanik, który Ci montował może nie uznać gwarancji u niego, bo uzna, że on tylko montował część, którą sam mu przywiozłeś i będziesz musiał zapłacić za wyciągnięcie starego + montaż nowego. Najlepiej zadzwoń do ASO i spytaj jak to załatwić, może będą chcieli w Twoim aucie coś grzebnąć żeby zobaczyć kiedy termostat się otwiera...żeby potwierdzić jego wadę. Daj znać jak się sprawa rozwiąże, ciekawy przypadek :)

Sprzedam:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Założenie zasłony za nerkami nie przyniesie spodziewanych efektów. Ja na próbę założyłem prowizoryczną. Być może taka przesłonka coś tam daje przy bardzo długich odcinkach jazdy. Po mieście niestety, nie dogrzewa. Przynajmniej u mnie. :?

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wiolka przyniesie,mam w audi zlozone orginalny grill zimowy i daje :cool2:

Tylko nie ma co sie udzi jak termost jest popsuty to nie zagrzje do 90,ja w bmw mam 83 przy mrozach i zanim sdojedzie do tej temp przejezdzam 30km...

Opublikowano
Przy sprawnym termostacie u mnie po 6km osiągam 90 st C (jazda w mieście do pracy). Jeżdzę z popsutym sterownikiem świec, dopiero jutro wymiana ;)

Sprzedam:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jeśli klimatronic nie jest na auto ustawiony to samochód znacznie szybciej złapie wyższą temp. silnika - takie moje spostrzeżenie :)
  • 1 miesiąc temu...