Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam nie dawno kupilem bmw e65 i nie stety nie mam cd do nawigacji wiem ze mozna kupic w salonie i kosztuje 800 zl a czytalem na roznych blogach ze mozna sciagnac i nagrac na cd oczywiscie w celach testowych tylko :D prosze o pomoc z gory dzieki i pozdrawiam
Opublikowano
Witam nie dawno kupilem bmw e65 i nie stety nie mam cd do nawigacji wiem ze mozna kupic w salonie i kosztuje 800 zl a czytalem na roznych blogach ze mozna sciagnac i nagrac na cd oczywiscie w celach testowych tylko :D prosze o pomoc z gory dzieki i pozdrawiam

Poszukaj na forum... są linki do ściągnięcia najnowszych map... :search: :search: :search:

Opublikowano
nie stety szukalem i nie moge znalesc jak cos znajde to gdy odpalam stronke to wyskakuje ze strona wygasla :(
Opublikowano

Niedawno zasysałem stąd: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=91&t=201905

możesz też stąd :http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=91&t=203703

lub stąd: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=91&t=213386

w zależności jakie masz navi i co będzie pasowało...

Nowe linki są bardzo często w dalszej części wątku... zresztą typ navigacji -> mapa którą potrzebujesz -> typowa wyszukiwarka torrentów bądź chomik i masz co chcesz...

Opublikowano

siemanko

podlacze sie do tematu -.-

wiecie moze dlaczego wyskakuje mi komunika (w wolnym tlumaczeniu) : "brak plyty w czytniku" mimo iz jest wsadzona?

dodam ze "wczesniej" dzialala navi bez problemow...

z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi -.-

Opublikowano
Laser kolego musisz przeczyścić..... :wink: :wink: albo płyta ( jesli jest inna niż wczesniej ) źle nagrana :mrgreen:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

prawdopodobnie padnie na laser... bo pare razy zawiechy navi lapala.. ale dziekuje za odp -.-

aa jeszcze jedno :]

przy ok 40km/h przy gwaltonym skrecie w lewo jest taki "sprezysty strzal" cos jakby sprezyna przeskakwiwala i wyskakuje "dynamic drive failure".. w serwisie stwierdzili zde to "min. czujnik kata skretu" (nie pamietam czy przy kierownicy czy przy kole) ale zaspiewali takie ceny startowe ze powiedzialem ze musze sie "zastanowic" ;]

tak wiec nie bardzo wiem jak do tego podejsc.. (sory jak nie ten dzial czy cos tam ale swiezyna jestem ;])

ogolnie jezdzic z tym sie da bo jak zapodam sporta (zawieche) to zaden blad mu nie wyskakuje i da poszalec -.-

Opublikowano
Spróbuj zrobić kalibracje tego czujnika a jak nie pomoze to trzeba wymienic :mrgreen:

chyba zapomnialem dopisac ze nie piszesz z mechanikiem majstrem specem zlota raczka itp itd ;p

a tak nawiasem piszac to tak wstepnie ogolnie piszac jak do tego sie zabrac? (mam znajomego mechaniora co jak mu powiem co chce miec zrobione to najczesciej wie jak sie za dana czynnosc zabrac)

tak wiec jesli moglbym poprosic to o ciut wiecej szczegolow.. :]

a w serwisie nazwali to: "wlacznik (SZL)" i "wymiana czujnika zespolonego kół" (czyli czesc + wymiana ;) )

Opublikowano

niech bedzie ;]

wczoraj navi w ogole nie chciala wystartowac caly czas brak plyty.. dzis przez 10min "initialising..." na chwile zrobil sie jasny ekran (mysle wystartuje..) i dalej "initialising":P

masakra jakas :P

Opublikowano
niech bedzie ;]

wczoraj navi w ogole nie chciala wystartowac caly czas brak plyty.. dzis przez 10min "initialising..." na chwile zrobil sie jasny ekran (mysle wystartuje..) i dalej "initialising":P

masakra jakas :P

Kolego miałem to samo przy zakupie e65, szczerze to auto ma szereg usterek które są nieuniknione w każdej sztuce. Powoli zaczynam żałować zmianę z e38 na e65 choć sprawna w 95% e65 to poezja jazdy. 95% bo 100% sprawnych e65 nie ma. Ok co do navi to laser do wymiany żadne czyszczenie nie daje pożądanego skutku. Walczyłem z tym różnymi sposobami wyskakuje nadal komunikat ze brak cd lub ze instaluje i pozniej to samo. Tutaj podaje link do gościa który mi to wymienił w ciągu 3 dni roboczych wraz z czasem wysyłki. cała operacja kosztowała mnie 315 zł i gratis płyta z najnowszymi mapami efekt taki ze wkładasz płyte do dvd i w ciagu 2 sec juz navi chodzi.

http://allegro.pl/laser-sf-hd4-dvd-bmw-e39-e65-x5-nawigacja-wymiana-i3118402855.html

Wysłałem tylko sam czytnik który trzyma sie na 4 srubkach i dwóch taśmach. Całego dvd nie wysyłałem ponieważ wtedy nie działa wyswietlacz. Lecz jak ktoś nie ma pojęcia o tym to lepiej całe wysłać i sie przemęczyć 3 dni pod warunkiem wysłania w pn-wt. Choć nie jest to trudna operacja z tym czytnikiem. :)

Opublikowano

hmm

interesting ;]

w sumie niby nie duzo... tylko z tego co pamietam to i tak korzystalem z navi w tel :P a co do tych 95% sprawnosci to sie zgadzam w 100% ;) moim skromnym zdaniem troche przegieli z elektronika i stad rozne dziwne akcje.. a tak na marginesie to to ustrojstwo w konsoli centralnej (pod ustawieniami klimy) to to jest cd czy dvd? bo zmieniara gdzie indziej navi gdzie indziej a to ustrojstwo to po co? :P

btw dziekuje za kolejna dobra podpowiedz rozwiazania klopotu.. :]

Opublikowano
hmm

interesting ;]

w sumie niby nie duzo... tylko z tego co pamietam to i tak korzystalem z navi w tel :P a co do tych 95% sprawnosci to sie zgadzam w 100% ;) moim skromnym zdaniem troche przegieli z elektronika i stad rozne dziwne akcje.. a tak na marginesie to to ustrojstwo w konsoli centralnej (pod ustawieniami klimy) to to jest cd czy dvd? bo zmieniara gdzie indziej navi gdzie indziej a to ustrojstwo to po co? :P

btw dziekuje za kolejna dobra podpowiedz rozwiazania klopotu.. :]

Co do tego ustrojstwa to wydaje mi się że to tylko czytnik płyt audio CD...

Opublikowano

czolem :mrgreen:

tak wiec u mnie wystarczylo wykorzystac clean lasera i smiga jak ta lala :]

tak wiec dziekuje za helpejszyn :mrgreen: