Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobno niektorym kolegom Bmw wymienilo olej pierwszy raz dopiero po 50 tys km. Tlumaczac sie, ze komputer tak wyliczyl. Domagali sie wymiany wczesniej, ale im odmowiono.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=163&t=184994&start=420

A jak bylo w waszym przypadku?

Ps. Teraz jezdze VW na oleju Long Life i z serwisem wg obliczen komputera. Pierwsza wymiana po 15 tys km, potem 28 tys...

Opublikowano
Również nic nie słyszałem o takich rewelacjach...
Opublikowano
Chodzi o wymiane oleju w ramach bezplatnego pakietu serwisowego na 5 lat. Przeczytajcie wskazany watek. Takie przypadki zdarzaja sie. :duh:
  • Moderatorzy
Opublikowano

Bzdury ludzie piszą!!

Maksymalny przebieg na oleju to 30tys a jeśli przyjedziesz 5tys. wcześnie to już Ci wymienią.

Sprawdzałem to osobiście :)

Po wymianie tydzień temu ustawili mi wymianę już na 22tys.

Najlepiej sprawdzić samemu.

ps. swoją drogą to fajnie tak pojechać na serwis i nic nie zapłacić za komplet filtrów i płyny :)

Opublikowano
Myślę ,że wszędzie jest tak samo : serwis po roku lub osiągnięciu przebiegu. Ja będę miał po roku tylko ok. 6000 km i nie będzie problemu z bezpłatnym :cool2: serwisem (sprawdzone)
Opublikowano
ok ,chodziło mi o fakt ,że nie wierzę żeby BMW oszczędzało na wymianie oleju :wink:
  • Moderatorzy
Opublikowano

ASO nie będzie oszczędzać bo na każdej wymianie zarabia :D

Wystawia fakturę na klienta lub w przypadku opłaconej (bezpłatnej) wymiany faktura jest na BMW.

Opublikowano
Bzdury ludzie piszą!!

Maksymalny przebieg na oleju to 30tys a jeśli przyjedziesz 5tys. wcześnie to już Ci wymienią.

Dokładnie....też sprawdzałem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i nie ma żadnego problemu :mrgreen:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Czyli po pierwszym roku eksploatacji nie przysluguje wymiana oleju? Mam na razie przejechane 3tys kilometrow...
  • Moderatorzy
Opublikowano
2 lata lub 5 tys. przed terminem z komputera.