Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
drugi czujnik wystepowal po lifcie. Jezeli masz przed lifta a jestes zainteresowany czujnikami do przedlifta to zapraszam na priva. Posiadam 3 sprawne czujniki.
Opublikowano
niby tak... tylko ze jak juz cos jest w opcji to fajnie zeby to dzialalo jak trzeba:)
Opublikowano
Nie mam problemów z parkowaniem ale właśnie tak jak kolega gajlo pisze fajnie mieć coś sprawnego. Rozumiem że ten czujnik nie będzie współpracował z moimi?
Opublikowano
witam, przyłączę się do tematu czujników bo w moim E46 pojawił się problem taki, że pewnego dnia odpalam auto wrzucam wsteczny i słyszę długi ciagly dzwiek przez pare sekund , jest tak za kazdym razem po wrzuceniu wstecznego i czujniki potem nie działaja, ma ktoś może pomysl co sie moglo stac, bo w nic nie uderzylem i raczej we mnie też nie bo nie ma śladów.. z góry dziekuje za rady
Opublikowano
witam, przyłączę się do tematu czujników bo w moim E46 pojawił się problem taki, że pewnego dnia odpalam auto wrzucam wsteczny i słyszę długi ciagly dzwiek przez pare sekund , jest tak za kazdym razem po wrzuceniu wstecznego i czujniki potem nie działaja, ma ktoś może pomysl co sie moglo stac, bo w nic nie uderzylem i raczej we mnie też nie bo nie ma śladów.. z góry dziekuje za rady

Po prostu któryś czujnik Ci sie wysypał i tyle. Podłącz kompa i tam sprawdzisz któy jest uszkodzony. Jest jeszcze opcja słuchania czy nie cykają ale tego nie próbowałem nigdy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przejrzyj wtyczki, bo po zimie mógł nazbierać się syf i nie styka.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
A czy wie ktoś jak wyłączyć przednie czujniki, tak aby reagowały tylko tylne? Próbowałem wypiąć wytczkę z parktronica ale wtedy zgłasza błąd :?
Opublikowano
mysle ze powinien byc jakis wlacznik/wylacznik. Bo jak np bedzie snieg na zderzaku to bedzie zglaszac ze jest przeszkoda.
Opublikowano
Podlacze sie do tematu czujnikow. Mam w sedanie nieoryginalne czujniki. Zamontowane sa w listwie dolnej. Chcialbym przeniesc je wyzej. Czy listwa pod czujniki z polifta bedzie pasowala w miejsce listwy stosowanej w przed lifcie bez wymiany listw bocznych? Czy listwa dolna jest taka sama w sedanie i kombi?

http://imageshack.us/a/img705/7573/20130422195628.th.jpg

Mozesz zrobic dziury w swojej listwie i nie bedziesz potrzebowal kupowac kolejnej :). Listwa dolna jest taka sama w sedanie przedlift jak w touringu i nie ma takowej w sedanie polifcie.

Opublikowano
Koledzy, kolega ma padniete czujniki w swojej E46. Denerwuje go dzwiek bledu po wrzyceniu wstecznego. Teraz pytanie, czy mozna wylaczyc PDC calkiem np za pomoca INPY? Jesli tak to w jaki sposob.
Opublikowano
Koledzy, kolega ma padniete czujniki w swojej E46. Denerwuje go dzwiek bledu po wrzyceniu wstecznego. Teraz pytanie, czy mozna wylaczyc PDC calkiem np za pomoca INPY? Jesli tak to w jaki sposob.

Mozna odpiac glosniczek od PDC ;).

Opublikowano

zawsze jakies rozwiazanie. A ten sam glosniczek odpowiada np jak temperatura zewnetrzna sie zmienia? jest takie pikniecie.

A za pomoca kompa nikt nie probowal?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Można wyjąć bezpiecznik (tylko jak jest ściemniające się lusterko wewnętrzne to też nie będzie działać) lub wypiąć moduł pdc, który jest w bagażniku :P

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.