Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry panom :)) mam takie pytanie mechanik ktorego znalazlem jest w stanie wymienic mi uszczelniacze w dobrej cenie w sumie ale mowi mi ze jezeli sa uszkodzone jakies prowadnice to wszystkie zawory do wymiany czy cos moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi jakie prowadnice jakies krzywe czy co czy to mozna wyczuc w aucie juz teraz np gdybym mial? Po prostu sie przerazilem i nie wiem zupelnie o co chodzi :) silnik n42 2002 rok pozdrawiam

viewtopic.php?f=69&t=117886

Opublikowano
Prowadnica to taka rurka w której chodzi trzonek zaworu nie mylić z grzybkiem,i jak prowadnica bedzie wyrobiona to trzonek zaworowy bedzie sie bujał i nic nie da wymiana uszczelniaczy.Za 5zł jeszcze nikt niczego dobrze nie naprawił :D
Opublikowano
Tu nie chodzi o to czy 5 czy 500, tylko nie Wiedzialem "z czym się to je" . Jest jakas szansa to wyczuć czy tylko przy wymianie uszczelniaczy będzie wiedział ? Jeżeli jest to krzywe czy luzne to co dodatkowo trzeba wymienić ? Auto zjada litr na jakieś max 1500 km
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Postaraj sie dobrze tytuowac post. Mechanik niech poprostu wymieni uszczelniacze i bedzie dobrze.
Opublikowano
A jeśli byłyby te prowadnice uszkodzone to i tak tylko wymienić uszczelniacze ?:D

Skoro jest coś uszkodzone to należy to wymienić. Same uszczelniacze nie są takie drogie, chyba najtańsza rzecz z silnika.

Panowie i nie róbcie z tych samochodów typowych "szrotów" tylko dbajcie o nie i serwisujcie bo E46 to chyba ostatnia trójka z charakterem BMW :wink:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli silnik nie byl zniszczony to prowadnice nie mogly ulegnac uszkodzeniu przeciez. Dllatego, bez zbytniego rozpisywania napisalem: uszczelniacze tylko. Masz racje, jak robic to dobrze a w tym przypadku wymiana samych uszczelniaczy napewno zalatwi sprawe.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.