Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy rozmiar na zime 8J17cali felg i opony 225/55/17 beda pasowaly do X1 ?

Mam pozostalosci po mojej serii5 felgi 8J17 czyone bedą pasowac do x1? zalezy mi bardziej na felgach niz na oponach

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a czy felgi 8J/17 cali beda pasowac? orginalne sa 7,5J/17
Opublikowano

felga ok 8J rozumiem ze to 8 cali...

ja mam 18cali/ 8 cali wiec tak samo szeroka felga

najbardziej optymalna na 8cali jest 235 a dla 7.5cali 225

masz kalkulatory opony i zamienników w internecie podałem jeden

jak założysz 225/50r17 na 8 zamiast 7.5 jak fabryka to auto będzie miało kilka mm niższy profil i

średnice kola opona położy sie bardziej płasko no i felga minimalnie będzie bardziej odsłonięta na rancie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Nie zakładajac nowego tematu chciałem sie podpytac.....

seryjnie x1 wyjezdza na 225/50/17 7,5"x17" et34 ( moja akurat jest na 18" )

na zime chciał bym 17" ale 8" szerokosc. Jakie ET powinno byc zeby koło nie wyszło za nadkola? jak bedzie ciut szerzej to nic sie nie stanie - szczegolnie ze seryjne felgi sa dosc upchane w nadkolach - ale musi byc w nadkolach ;)

licze na jakies podpowiedzi....

dziekuje

Opublikowano

ja mam seryjne stalówki i felgi et 35 i jeszcze maja dodane dystanse;) 2cm

ale przy 3 cm myślę ze by już by były idealnie na równi z nadkolem ;) spory zapas jest

ja mam 8cali 18"

i 7.5cali 17" stal BMW

jak dasz 8 do wejdą głebiej/bliżej auta z tym ze na zewnątrz beda tak samo ... opony bardziej poza zarys nie wyjdą przy tym samym ET/ offset

images?q=tbn:ANd9GcRZjrGdrs2iBlTeJkiPKQLkIH18jy0zopxUbQyFvkMc1lIBijxftw

Opublikowano
chodzi mi o to, jakie ET szukac zeby 17" przy 8" była ciut "szerzej" niz 17" w 7,5" .....mniejsze ET bedzie na zewnatrz wychodziła bardziej, tak?
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Dobrze było by ją zobaczyć na żywo czy to załamanie na środku ramienia nie wystaje za obrys felgi bo pierwsza obcierka bliżej krawężnika jest Twoja :twisted:
  • 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Mam zapytanie odnosnie felg 18", czy felgi o rozmiarze e8jx18eh2 beda pasowaly na obie osie, pytam sie bo slyszalem ze na os tylna powinny byc szersze.

Pozdrawiam.

Opublikowano
ja mam 8.5 na obu osiach.... i 225/45/18 zgodnie z homologacja romiar kół musi być z nia zgodny.... homologacje masz na słupku od strony kierowcy
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam wszystkich,

Mam pytanie - mam X1, szukam felg z oponami na zimę i mam możliwość dostać od rodziny felgi od E60 - 16 cali, z oponami 225/55 na zimę. Wygląda idelanie - rozstaw śrub się zgadza 5x120, 16 cali z oponami 55 byłoby niewiele niższe niż 17 cali z 50tkami, które normalnie wchodzą do X1, ale wiem, że fabrycznie X1nki na 16tkach nie jeżdżą. Nie chciałbym wydawać pieniędzy na nowe felgi, jeżeli mogę je dostać za darmo, więc proszę o poradę - jest w ogóle opcja, żeby jeździć na tych felgach 16-calowych z takimi oponami 55 na X1? Dzięki z góry.

Opublikowano

Niby musisz mieć opony z homologacji na drzwiach...?

jest jeszcze wartość ET i szerokość felgi.... gdyby felga była tej samej szerokości to różnica jest 3mm

http://www.v10.pl/narzedzia/Kalkulator,-,dobor,rozmiaru,opon,204.html

ale nie bedzie wygladać to za specjalnie na tym aucie juz 17 wyglada pieknie (sam mam na zime 17)

Opublikowano

Dzięki siwyoscar, homologacja faktycznie zamyka dla mnie temat :), nie pomyślałem, dzięki!

Niby musisz mieć opony z homologacji na drzwiach...?

jest jeszcze wartość ET i szerokość felgi.... gdyby felga była tej samej szerokości to różnica jest 3mm

http://www.v10.pl/narzedzia/Kalkulator,-,dobor,rozmiaru,opon,204.html

ale nie bedzie wygladać to za specjalnie na tym aucie juz 17 wyglada pieknie (sam mam na zime 17)