Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem nowy na forum, jak również jestem świerzakiem w użytkowaniu BMW. Konkretnie posiadam od 2 tyg. BMW e46, 316i z 2000 r.

Mam nadzieję, że nie tworzę tematu po raz kolejny, ale nie mogę nigdzie znaleźć info., jak wyświetlić temperaturę zewnętrzną w moim aucie. Zrobiłem test zegarów i w teście można tą temp. odczytać. Nie wiem niestety, jak zrobić, żeby pokazywała mi się ona stale pod zegarami.

Będę wdzięczny za pomoc - opisując, jak to zrobić, lub wskazując, gdzie na forum taki przypadek był już omawiany.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam,

a co Ci się wyświetla teraz? Masz przycisk BC w lewej manetce?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jeżeli manetka Ci nie działa to masz na 80% spalony lub brak bezpiecznika od poduszek (czesto jak ktoś srzedaje auto po bombie i nie chce mu sie wymieniać poduszek albo czyścić crash daty to wyciągają bezpiecznik od poduszek aby kontrolka nie świeciła na desce tylko że po wyciągnięciu bezpiecznika przestaje działać manetka BC)
Opublikowano
nie mam przycisku BC, albo go jeszcze nie znalazłem:) Ale raczej po prostu go nie ma. A obecnie wyświetla mi godzinę. Co do potencjalnego dzwona, to wiem, że auto na pewno takiego nie miało - cały sprawdzony czujnikiem lakieru i dodatkowo w serwisie BMW
Opublikowano

Jak nie masz przycisku BC na manetce kierunkowskazów, to:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=79911

Różnić się może sposób demontażu kierownicy, jeśli posiadasz inna, niż w linku.

W skrócie:

kupujesz manetkę z BC

zakładasz wg instrukcji

kodujesz komputerem opcję BC

Po tym dostępne będą opcje komputera (godzina, średnie spalanie, temperatura zewnętrzna...). Do poprawnego wyświetlania temp. potrzebny jest jeszcze termometr. Czy go masz, to wiesz tylko ty.

Opublikowano

dzięki. termometr na pewno jest i działa, w teście zegarów - 7.1 - wyświetla mi temperaturę zewnętrzną. dziś sprawdzę raz jeszcze, czy mam przyisk BC. Jak go nie ma, to faktycznie będę sobie musiał sprawić nową maetkę:)

raz jeszcze dzięki za pomoc!