Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jezdżąc róznymi autami zauważyłem iż w moim autku z oporem działa ukł. wspomagania kierownicy a gdy porównałem to z pracą tego układu z autem kolegi X6 3,0D EU to tam jest oki a u mnie z oporem lecz działa. Pytanie co moze być tego problemem (płyn, pompa, opragramowanie) i czy jest mozliwość regulacji w sposób mechaniczny poprzez zwiększenie ciśnienia w pompie ( o ile teka jest możliwość) czy też po przez programowanie. Jeśli to któryś z kolegów przerabiał to bedę wdzięczny za sugestie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

moze kolega ma adaptive steering? ja akurat lubie ciezki uklad kierowniczy BMW bez AS i to jest jedna z wiekszych zalet dla mnie w stosunku do innych samochodow premium, gdzie uklad pracuje bardzo lekko

niestety F10 ma juz elektryczny uklad wspomagania (oprocz xdrive i chyba M5) i jego praca w ogole mi nie pasuje

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Witam

Jezdżąc róznymi autami zauważyłem iż w moim autku z oporem działa ukł. wspomagania kierownicy a gdy porównałem to z pracą tego układu z autem kolegi X6 3,0D EU to tam jest oki a u mnie z oporem lecz działa. Pytanie co moze być tego problemem (płyn, pompa, opragramowanie) i czy jest mozliwość regulacji w sposób mechaniczny poprzez zwiększenie ciśnienia w pompie ( o ile teka jest możliwość) czy też po przez programowanie. Jeśli to któryś z kolegów przerabiał to bedę wdzięczny za sugestie

Faktycznie, kierownica pracuje trochę jakby z oporem w porównaniu do innych aut,

ale to jest tak delikatne, że aż wskazane.

Moja BUNIA też jest 4,8i v USA i ten delikatny opór uważam za plus.

Jeśli u Ciebie, jest to duży opór to najlepiej podjedź do serwisu na test z kompa,

bo może coś faktycznie się wyeksploatowało.

Sprawdzić nie zaszkodzi.

Pozdrwiam

Trzeba pamiętać, że głowa jest do myślenia

a tyłek do siedzenia.

Nie należy tego zmieniać.