Skocz do zawartości

320d problem z przyspieszeniem pomocy !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów . Jestem tu nowy i zgłaszam sie do was o pomoc. Mianowicie moje autko to e46 320d 150 koni po lifcie mam z nią kilka problemów dotyczących przyspieszenia jak i samej pracy silnika. Dzis chciałem sie sprawdzic z bawarką mojego taty e46 320d 136 koni i oczywiscie nie miałęm z nim szans. W czym moze byc problem ? dodam ze po szybszej jezdzie po dojechaniu do swiateł trzęsie mi kabiną silnik zaczyna dziwnie pracowac natomiast gdy przekrece zapłon i odpale ponownie silnik pracuje idealnie . jezdze od mechanika do mechanika na komputerze zero błędów . Pomóżcie :cry:
Opublikowano
Fajnie, że sprawdzają błędy ale live data żaden nie zamierza wykonać. Tak nic nie jesteśmy w stanie podpowiedzieć, gdyż łańcuch elementów powiązanych z tego typu usterką jest mega dlugi i mega powiązany. Live data u kogoś ogarniętego w diagnostyce.
Opublikowano
a towrzyszy temu jakis dym? Ja mialem taki przypadek iz moja odma chyba nie byla wymieniana od nowosci. Autko straszne trzeslo buda jak dosc sie rozgrzalo, nie bylo to zawsze tylko czasem. Po ponowym uruchomieniu silniku bylo ok. Wymienilem odme i jak reka odjal. A co do problemu z przyszpieszeniem tu musisz zrobic tak jak kolega Yoshi napisal Test Live Data.
Opublikowano
powiem tak gdy autko kupiłem pojezdziłem tydzien i padło turbo moje niedopatrzenie. po wymianie było jezdze tak do tej pory . jeden z mechaników u którego byłem na kompie powiedział mi ze ci co regeneruja turbiny robią coś takiego iż przestawiają turbine żeby załączała sie od wyższych obrotów wtedy dłuzej wytrzyma . jeden cos kombinował zeby załączyło się wczesniej ale powiedział ze nie widzi różnicy . na kompie pokazało ze turbina bije od 2000 no i fakt bo własnie wtedy auto jako tako jedzie ale i tak nie przyspiesza tak jak jego 136 konna słabsza siostra tzn przyspieszenie jest ale nie czuc tego na wyższych biegach . w bmw mojego taty na każdym biegu czuć że samochód idzie do przodu a w mojej tego nie ma. dymic nie dymi wiadomo z jedynki delikatny czarny dymek puści ale diesel musi dymić :)
Opublikowano
Muisz zrobic pomiar Live data, Wtedy bedziesz wiedzial co jest nie tak. A koledzy napewno Ci tu pomoga.