Skocz do zawartości

2009 528xi po wymianie szyby czujnik deszczu nie dziala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Probowalem cos znalezc na temat mojego problemu ale nic nie znalazlem wiec jesli podobny temat istnieje uprzejmie prosze o przeniesienie.

Po wymianie szyby czujnik deszczu wogole nie dziala. Wycieraczki dzialaja na wolnych i na szybkich. Dodam ze facet ktory wstawial szybe przykleil wszystko stare tzn czujnik deszczu do nowej szyby (nieoryginalna) i oczywiscie czujnik nie dziala. Mam pytatnie czy da sie wogole obejsc czujnik deszczu i zrobic to na zwykly tryb czasowy? Czy moze czujnik deszczu wymaga adaptacji po wymianie szyby? Z gory dzieki za pomoc.

Opublikowano

wszytsko powino dzialac, tam nie ma filozofii. moze cos nie jest podpiete. zdemontuj czujnik i zobacz.

u siebie jak wymienialem to z tego co pamietam na szybie byla juz plytka od bodajze monitorowania zaparowania szyby. reszte tez przekaldalem.

szyba byls z pilkingtona

Opublikowano
Hmmm niby wszystko jest ok, szyba to jakis badziew i nie jest to pilkington bankowo. Gdzies natomiast czytalem ze przy wymianie szyby trzeba wymienic rowniez czujnik deszczu...?
Opublikowano

no tak tylko teraz szukja wiatru w polu, kolesie warsztatu zwalaja wine na bezpiecznik ze gdzies tam musi byc bezpiecznik i wysiadl - zbyt banalne zeby bylo prawdziwe. Niemniej jednak chcialem zasiegnac wiecej info zanim pojade do nich niech to robia a pojade napewno i niech robia :D

Tak czy inaczej czy wiecie czy da sie wogole zrobic z tego normalna czasowke? Jesli czasowe byloby plynnie regulowane to jestem gotow olac czujnik desczu ktory i tak mnie wkur...ial w mojej starej E39 gdzie zyl swoim zyciem mimo ze szyba i wszystko oryginal...

Opublikowano

''inicjalizacja sterownika'' o tym gdzies czytalem wlasnie :D

W lusterku napewno wszystko jest ''tip top'' bo skladal to fachman od szyb, pozatym w przycisku na dzwigience wycieraczek swieci sie zielona dioda po wlaczeniu na tryb Auto. Zatem inicjalizacje zrobie pewnie tylko u dilera?

Aha, facio w serwisie BMW (sprzedawca) powiedzial mi ze czujnik bedzie pracowal tylko z oryginalna szyba BMW - widac sie chlop zna :duh: :duh:

Opublikowano

taa od kiedy to BMW produkuje szyby :mad2:

na pierwszy montaz zakladali szyby firm Sekurit i Splintex

Opublikowano
''inicjalizacja sterownika'' o tym gdzies czytalem wlasnie :D

W lusterku napewno wszystko jest ''tip top'' bo skladal to fachman od szyb, pozatym w przycisku na dzwigience wycieraczek swieci sie zielona dioda po wlaczeniu na tryb Auto. Zatem inicjalizacje zrobie pewnie tylko u dilera?

Aha, facio w serwisie BMW (sprzedawca) powiedzial mi ze czujnik bedzie pracowal tylko z oryginalna szyba BMW - widac sie chlop zna :duh: :duh:

Nie trzeba do aso, inpa spokojnie da rade.

Capaz widac ze sie na tym znasz. Czy moglbys opisac krok po kroku (o ile to mozliwe) jak to zrobic? Problem jest w tym ze jestem w usa a tutaj kur...a elektronicy to ze sredniowiecza sie teleportowali chyba i jakim powiem ze to cos trzeba inicjalizowac zeby chodzilo to galy na mnie wywala i powiedza panie a cos pan sie z ch..a urwal?? To ma dzialac i juz heh. Podobnie bylo jak wyciagnalem tutaj czujnik lakieru obmierzajac lakier innego samochodu :D - bylo widziec mine kolesi sprzedajacych auto- bezcenna :D :D

Inpa to jest program? laptopem to dam rade zrobic czy nie bardzo?

Opublikowano
taa od kiedy to BMW produkuje szyby :mad2:

na pierwszy montaz zakladali szyby firm Sekurit i Splintex

dlatego mowie ze tacy sa tutaj ''fachofcy''

a ja szybe mam jakas najtansza jaka chyba tylko mozliwa :mad2: :mad2: ale to i tak nie powinno miec wiekszego znaczenia. szklo to przeciez szklo...

Opublikowano
Trzeba laptopa oraz kabel do auta, jak chcesz to mozemy to zdalnie zrobic :)

PW poszla :)

Opublikowano
hey capaz napisalem ci PW ale bez odpowiedzi. Mozesz kliknac do mnie na gg 1920254 bede wdzieczny za pomoc :D