Skocz do zawartości

Bmw x3 2.0d 2006 rok problem po odpaleniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

zostałem posiadaczem samochodu jak w temacie. Problem polega na odpaleniu silnika i zaraz po starcie jak był przymrozek silnik zgasł wiec odpaliłem jeszcze raz i chodził tak jakby bez ssania dopiero po kilku sekundach wzrosły obroty. dzieje się to tylko jak samochód dłużnej stoi tak jakby ssani nie miał. czy to może być wina akumulatora który moim zdaniem jest za słaby do tego samochodu 65 amper lub 74. proszę o pomoc

Opublikowano
Akumulator powinien być 80 lub 90 AH ale to nie on jest tego przyczyną wg mnie.Pozostaje diagnostyka na dzień dobry i pewnie będziesz mądrzejszy :mrgreen:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
To chyba przypadłość X3 mam 2.0D i dokładnie to samo.Po dłuższym staniu i po nocce zaraz po odpaleniu gaśnie.Wcześniej miałem uwalony sterownik świec to gasła mi tak kilka razy zanim odpaliła.Wymieniłem sterownik ale mimo wszystko i tak mam uwalone 2 świece.Auto teraz za pierwszy razem gaśnie,za drugim już odpala tylko nim telepie.Więc myślę,że jak wszystkie świece będą ok to problem zniknie całkowicie.Stawiam,że masz niesprawne świece abo sterownik.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Powrót do tematu.

Dzisiaj po odpaleniu rano stało się to samo silnik zapalił zgasł i jeszcze raz odpaliłem i było ok. filtry wszystkie wymienione na mana. dodam ze dzisiaj było w granicy 10 może 11 stopni Celsjusza. na diagnostyce byłem i komputer nic nie wykazuje. co może byc przyczyna macie jakieś pomysły?

Opublikowano
może się zapowietrza...w audi 2, 5 tdi tak miałem. jak dłużej stał to dostawalo się powietrze do przewodów paliwowych. Były tam dwa przewody przezroczyste i było widać w nich powietrze. po wymianie problem zniknął
Opublikowano
ja tutaj bardziej zauważam tendencje jak temperatura spada. chociaż w sumie jest to jakiś trop możliwy
Opublikowano
dzisiaj podobna temperatura tylko samochód samochód wczoraj był odpalany i w dniu dzisiejszym bez problemu odpalił.