Skocz do zawartości

E-53 poj 3.0d rok 2001 - Zgrzyt przy szybszym przyspieszeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie co to może być . Jak mocniej ruszę z miejsca to słychać taki wyraźny zgrzyt pod podłogą ( chyba z przodu ) Nie chce tego sprawdzać bo może się to źle skończyć. Natomiast jak pomału sobie ruszam dodam że tak jak inni to jest ok. Problem zauważyłem jak chciałem szybciej sobie skoczyć żeby zdążyć przejechać przed czerwonym światłem.No i powiem wam że jak już ruszę i się kulam i mocniej nacisnę pedał gazu to słyszę ten dźwięk ( jakby zgrzyt , coś przeskakuje ) Co to może być ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bardzo czesto, w modelach przed liftem, wystepowal problem z rozciagajacym sie lancuchem transfera. lancuch potrfi stukac o obudowe transfera przy ostrym ruszaniu. Musialbys dokladnie posluchac, np. z otwartmi drzwiami, z jakiego miejsca dochodzi dzwiek. W twoim modelu wystepowal rowniez problem ze zrywajacymi sie frezami walu napedowego osi przedniej. czeka cie glebsza diagnostyka
Opublikowano
Panowie mam półośkę do wymiany. Postanowiłem wymienić obie ( prawa i lewa ) no znalazłem po 400 zł firmy HANS PRIES ( podchodzę do tego sceptycznie bo to pewnie jakieś skośnookie dzieci robiły ) chociaż sprzedawca zapewnia mnie przez tel że to bardzo dobry towar :D ( a kto się z nich tam przyzna że lipę sprzedaje ? ) Macie jakieś propozycje co tam wrzucić tak żebym nie żałował po trzech miesiącach.Z góry dziękuje za podpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie mam półośkę do wymiany. Postanowiłem wymienić obie ( prawa i lewa ) no znalazłem po 400 zł firmy HANS PRIES ( podchodzę do tego sceptycznie bo to pewnie jakieś skośnookie dzieci robiły ) chociaż sprzedawca zapewnia mnie przez tel że to bardzo dobry towar :D ( a kto się z nich tam przyzna że lipę sprzedaje ? ) Macie jakieś propozycje co tam wrzucić tak żebym nie żałował po trzech miesiącach.Z góry dziękuje za podpowiedzi
Opublikowano
Sproboj za miesiac znowu zadac to same pytanie a wtedy dostaniesz wysyp odpowiedzi..... :duh:

Kolego kompletnie nie rozumiem twojej odpowiedzi :D

Zgrzyt który wcześniej było słychać powodowała półośka więc nie chciałem zakładać nowego tematu tylko podłączyłem się pod stary temat. Uwagi typu spróbuj zapytać za pół miesiąca wydają się nie na miejscu i są jak bym to delikatnie ujął zbaraniałe.Kolego jak nie masz nic ciekawego w tym temacie do powiedzenia to się nie wypowiadaj Strażniku Teksasu. Odpowiedzi typu Serwis również mnie nie interesują bo nie musisz kolego mi takich debilnych podpowiedzi udzielać. Interesują mnie tylko odpowiedzi od ludzi którzy wiedzą coś w danym temacie którzy przerabiali temat a nie Panowie w białych rękawiczkach którzy prawią głupawe uwagi na odległość :duh:

Jak widzę to coraz więcej wazeliny na forum a nie konkretnych odpowiedzi.

Opublikowano
Zadałes chlopcze drugi raz to samo pytanie po niecalym miesiacu , wiec zeby nie ublizac twojemu toku myslenia , zironizowalem odpowiedz.Wiec nie spinaj sie bo ci sie majteczki popaprają
Opublikowano

Kolego Kubo . Chłopców to zapewne masz tam na tej swojej wichurze z której pochodzisz.I jak widzę dalej nie masz nic ciekawego do powiedzenia w danym temacie więc nie rozumiem dalszej konwersacji akurat z Tobą i twoją wiedzą . Gdybyś był choć trochę inteligentny lub bystry to zapewne domyśliłbyś się że napisałem post z pytaniem a pierwszy poprawiłem , zmieniłem ale jak widzę należysz do tych ludzi którzy wiedzą wszystko i wszystkich poprawiają ale tak naprawdę nic kompletnie nie wnoszą a wręcz przeciwnie utrudniają i wprowadzają zamęt i nie potrafią czytać ze zrozumieniem .Jeżeli chcesz dalej prowadzić dyskusje na poziomie Kali mieć kija i Kali nim wymachiwać to zapraszam na Pocztę Prywatną gdzie będziesz mógł bardziej rozwinąć swoją fantazje.

To tyle w tym temacie związanym z Twoją osobą.

Co do półosiek pytanie dalej aktualne jeżeli Admin nie zamknie tematu. :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zadzwon moze do Inter Carsa albo innej duzej hurtowni i zapytaj o dobry zamiennik. Moze z firmy dostarczajacej na pierwszy montaz cos dostaniesz za pol ceny? Ja tak z reguly robie i jest ok. Wyjatek to klocki hamulcowe - nie wiem dlaczego ale orginaly zawsze lepiej hamuja :)

PS

Jest tu jakas opcja raportowania bredni do admina?

Opublikowano
Zadzwon moze do Inter Carsa albo innej duzej hurtowni i zapytaj o dobry zamiennik. Moze z firmy dostarczajacej na pierwszy montaz cos dostaniesz za pol ceny? Ja tak z reguly robie i jest ok. Wyjatek to klocki hamulcowe - nie wiem dlaczego ale orginaly zawsze lepiej hamuja :)

PS

Jest tu jakas opcja raportowania bredni do admina?

Jestem już po zabiegu. Oddałem to do regeneracji i chodzi idealnie. Fakt faktem że rynek w tym zakresie części w zamiennikach jest bardzo ubogi a oryginał występuje tylko w całości (cała półoś ) i dość dużo kosztuje.Kolega dzwonił do Inter Carsa i mieli ale w podobnej cenie co ASO .Wiec jak wspomniałem wcześniej postanowiłem to zregenerować. Nie mniej jednak bardzo dziękuje kolego za zainteresowanie i podpowiedz :D