Skocz do zawartości

BMW e46 sensor airbaga gdzie on się znajduje ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych forumowiczów. Mam pytanie - gdzie a dokładniej w którym miejscu znajduje się sensor airbaga w bmw e46 2000r numer czesci: 8381564 fotka części: http://obrazki.elektroda.pl/4370854800_1293571179.jpg

Proszę o pomoc muszę go wymienić a nie wiem gdzie go szukać...wiem, że to ten dokładnie jest uszkodzony, kupiłem nowy i nie wiem gdzie zamontowany jest w aucie. Będę wdzięczny za pomoc :)

Opublikowano
No jeśli mam być szczery to nie jest tam nic opisane. Nie ma umiejscowienia sensora w bmw e46 ani słowa nie ma gdzie. Podobno gdzieś na przednim pasie w komorze silnika ale gdzie ?
Opublikowano
Pod prawym i lewym fotelem. Odłączasz aku, wyrywasz do góry listwę na progu, odłączasz fotel, odkręcasz, wyjmujesz/przesuwasz do tyłu, odkręcasz taką plastikową śrubkę, podnosisz tapicerkę i jest. Potrzebujesz mały torx żeby odkręcić czujnik taki zwykły w kształcie litery L, żadne nasadki czy ala śrubokręty, nie pamiętam rozmiaru. Upewnij się w inpie w statusie modułu który czujnik jest zepsuty bo błąd typu "sensor sidebag left" wcale nie oznacza że to lewy czujnik a trochę jest zabawy żeby go wyjąć.