Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jak w temacie - radio business cd. Dzisiaj podczas jazdy zaczął mi trzeszczeć głośnik w drzwiach lewych, z tego co słyszę to i nisko i wysokotonowy. Przeszukałem forum i nie widzę żeby to się zdarzało w tym modelu.

Może ktoś miał taki przypadek - bo nie wiem od czego zacząć - złamane przewody od słupka, radio, może coś w drzwiach?

Dodam że na postoju nic nie trzeszczy, nie udało mi się tego sprowokować ani podgłaśnianiem ani majtaniem przewodów do drzwi.

Opublikowano
Jeżeli na postoju gra normalnie to znaczy że głośnik jest ok, u siebie miałem tak że na postoju grało a w czasie jazdy czasami radio działało ale nic nie było słychać. Problem był w wiązce lewych drzwi. Rozbierz wiązkę i zobacz czy wszystko styka tak jak powinno
Opublikowano

Kiedys czytalem, ze aleternator powodowal zaklocenia na radiu u goscia jak juz byl bliski smierci.

Ale jak tylko jeden glosnik to faktycznie magia. Pewnie otwierales/zamykales drzwi. Tam jest wiazka i sie "polaczylo" spowrotem.

Opublikowano

U mnie czasem jakby przestawał grać głośnik w drzwiach, ale jak postukam ręką w obudowę to się aktywuje... :)

...Może już membrana jest zużyta - seryjnie producent montował tam jakieś goowno za 2zł :)

Opublikowano

Sprawdzę więc wiązke do drzwi. Dzisiaj rano oczywiście nic nie szwankowało.

Można zdobyć gdzieś schemat elektryczny do tego modelu - ew. kolory przewodów w drzwiach mi wystarczą.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Niestety ja nie mogę znaleźć szczegółowych schematów z kolorami i numerami złącz :?

Ale strona fajna. Ogólnie wszystko jest. :cool2:

edit:

Zwracam honor takowe też są w komponentach - ale trochę mi zajmie odnalezienie tego.

edit2:

wygląda na to że to przewód niebiesko biały i niebiesko brązowy w kablach do drzwi.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Faktycznie są dwa niebieskie skręcone kable, mniej więcej 1,5.

Gdzieś wczesniej widziałem wypowiedź że kable są cienkie, chyba osoba ta nie widziała jakie przekroje są w samochodach budrzetowych.

Tak czy inaczej nie znalazlem przyczyny. Na pewno coś w drzwiach, bo na początku była rezystancja 40ohm potem jak podłączyłem muzykę i przywatowałem to spadło do 6 i tak zostało. Przy poruszaniu nic się nie zmieniało, muszę na all zobaczyć co jest dalej w tej wiązce.

Po tym grzebaniu generalnie radio gra o wiele lepiej.

:cool2: