Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam trzy odpryski na przedniej szybie. Dwa po ok 1mm średnicy, trzeci już sporo większy, około 3,5mm. Wszystkie mniej więcej akurat na środku, na wysokości moich oczu, a więc w słoneczny dzień mogą utrudniać jazdę.

Pytanie: czy jest sens to naprawiać, czy wymieniać szybę na nową?

Regeneracja tych odprysków - krzyczą mi około 100 za odprysk (ten większy pewnie droższy)

Nowa szyba w Nord Glass - 590zł. + uszczelka jeśli będzie wadliwa 50zł. Cena z montażem.

Na forsie ostatnio nie śpię.

Co myślicie?

Opublikowano
zaciśnij zęby, zaniechaj browca, rzuć palenie a po miesiącu będziesz zdrowszy i na nowa szybę wystarczy. A potem ubezpiecz szyby w PZU.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam trzy odpryski na przedniej szybie. Dwa po ok 1mm średnicy, trzeci już sporo większy, około 3,5mm. Wszystkie mniej więcej akurat na środku, na wysokości moich oczu, a więc w słoneczny dzień mogą utrudniać jazdę.

Kolego,nie przesadzaj.

Jeśli nie będą się powiększały (szły dalej) to nie powinny Ci przeszkadzać.Chyba,że masz do "wypłoszenia" parę groszy.

Ja mam tez trzy podobne odpryski,nie powiększają się i nie przeszkadzają mi i nie zamierzam szyby wymieniać (mam sensor deszczu :norty: )

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

(mam sensor deszczu :norty: )

a co ma sensor deszczu do zmiany szyby ja też mam i miałem mienioną szybę i nie wiem jak ale go przełożyli :cool2:

co do odprysków nie klej- jest ryzyko "pójdzie" to dalej ale na pewno większe jest przez zimę ( zmiana temperatur ) przy najbliższym ubezpieczeniu ubezpiecz sobie szyby pojeździj z 2-3 miesiące bo w tym okresie może przyjść kontrol z ubezpieczalni czy szyby są całe potem weź kulkę z łożyska lub ołowiu dobij ją do końca ( wygląda to jak uszkodzenie z kamienia ) i ci wymienią :) ja tak zrobiłem i zamiast płacić 670 z wymianą wyłożyłem 90 na ubezpieczenie szyb ;) w tym że tak jak mówię jest ryzyko że szyba nie dotrzyma ale jak to mówią kto nie ryzykuje ten nie żyje :mrgreen:

Bayerische Motoren Werke
  • 4 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie a co zrobic jak szyba ma duzo mikro dziurek wyglada to tak jakby auto stalo pod lipa i zostaly kropeczki.Mozna szybe wyszlifowac czy lepiej wymienic?
Opublikowano

Tylko zrob zdięcie starej szyby bo przy odsprzedawaniu będziesz się tłumaczył czemu wymieniona.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Poza tym pamiętaj, że po wymianie szyby czeka Cie wizyta w urzędzie po nową naklejkę, a to koszty(co prawda nieduże) i stracony czas. Chociaż mnie w poprzednim aucie po wymianie szyby przykleili starą naklejkę, ale nie wyglądało to najlepiej i mnie drażniło. Druga sprawa to jakość nowej szyby, ja byłem rozczarowany, bo w ciągu roku porysowała się od skrobania i pozostał taki szum od wycieraczek, wyglądała gorzej niż fabryczna po 16 latach
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

też miałem odpryski na końcu szyba pęła i musiałem wymienić. Znalazłem na allegro fajną firmę GLASS-POL, która posiada nowe i używane szyby. Szeroki wybór do każdego modelu. Niska cena. Zamówiłem na allegro, szybę dostarczył mi ich firmowy kierowca, oglądnełem na miejscu, dostarczył mi pod sam dom. 100% POLECAM! GLASS-POL spróbujcie ich

Opublikowano
100% POLECAM! GLASS-POL spróbujcie ich

Szyby wam nie schodzą że się musicie w tak żenujący sposób reklamować ? Dwa razy przywoziliście mi szybę i dwa razy nie do tego modelu . Nie mogłem czekać dłużej bo trzy tygodnie bez tylnej szyby to trochę słabo . I niestety musiałem kupić gdzie indziej .

Opublikowano
100% POLECAM! GLASS-POL spróbujcie ich

Szyby wam nie schodzą że się musicie w tak żenujący sposób reklamować ? Dwa razy przywoziliście mi szybę i dwa razy nie do tego modelu . Nie mogłem czekać dłużej bo trzy tygodnie bez tylnej szyby to trochę słabo . I niestety musiałem kupić gdzie indziej .

nie Ty pierwszy ...

znajomy kupił szybę używaną i miała być "igła" ale okazało się po montażu, że szyba ma chyba 500 000 km przebiegu tak wypiaskowana że pod słońce nie dało się jechać

a następna która przyjechał była już naprawiana i jeśli ktoś nie ma pojęcia to nie zauważyłby tego