Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam BMW E60 520i, 2003r, 2,2 R6.

Mam założone oponki 225/50/17 CZYLI STANDARD.

CHCE ZAŁOŻYĆ 225/55/17 i tu pytanie CZY BĘDĄ PASOWAĆ ??? Już wiem że będą o ok 20 mm większe, ALE CZY NIE BĘDĄ HACZYĆ O NADKOLE, BĄDŹ ZAWIESZENIE, AMORKI BĄDŹ PODCZAS SKRĘTU ????

PROSZĘ O ODPOWIEDŹ.

POZDRAWIAM

Opublikowano

Trudno powiedzieć,

Wiesz ja w 525i będę teraz sobie montować opony o rozmiarze 225/45/R17. To tez jest inny rozmiar co podają w informacji technicznej. Generalnie zamierzam kupić Pirelli P-Zero które będą mieć wytrzymałość do 670 kg i będą dodatkowo wzmacniane. Ciekaw jestem jak się one sprawują. Jakby ktoś z forumowiczów mógł coś mi o nich powiedzieć będę wdzięczny. Mnie do nich głównie przekonuje najwyższa klasa przyczepności A. W tym rozmiarze jak patrzyłem jest dostępnych zaledwie 4-5 opon o takiej najwyższej klasie przyczepności. Niestety jedynie Pirelli mają podwyższony index nośności. Opony planuje wymienić w tym warsztacie: http://www.sobczak.net/wymiana-opon Gdyby ktoś miał już jakieś z nim doświadczenia to też chętnie posłucham.

Myślę sobie że opony o niższym profilu będą ładniej wyglądać. Na Twoim miejscu raczej bym je obniżał.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie polecam Ci rozmiaru 225/45 do serii 5 ponieważ samochód nieciekawie wygląda na nich, ja takie kupiłem i żałuję, po drugie czasem zdarzy się że zahaczę spodem kiedy przejeżdżam przez wysoki próg zwalniający, tu masz fotki moich kół i porównanie z kolegi który miał prawidłowe czyli 225/50, zwróć uwagę ile niżej jest moje auto w porównaniu do jego. viewtopic.php?f=87&t=189792&p=1385296&hilit=profil+45#p1385296